Громадська Організація «Знак громади» при Настасівській сільській раді

ПОЛОЖЕННЯ

про обласну літературну премію імені Ярослава Павуляка

Обласною літературною премією відзначаються автори – жителі Тернопільської області, які внесли вагомий внесок у популяризацію творчості відомого настасівчанина, поета, громадсько-політичного діяча, шістдеятника Ярослава Павуляка, а також автори поетичних збірок.

Щорічно встановлюється премія у таких номінаціях:

– популяризація творчої спадщини Ярослава Павуляка;

– краща збірка поезій молодих авторів Тернопілля віком до тридцяти п’яти років.

На здобуття премії подаються нові оригінальні твори чи роботи, опубліковані (оприлюднені) протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за місяць до їхнього висунення на здобуття премії.

До творів або робіт, номінованих на премію додаються рецензії та відгуки, опубліковані у друкованих або електронних періодичних виданнях.

Твори чи роботи на здобуття премії мають бути рекомендовані Тернопільською обласною організацією Національної спілки письменників України або Літературним об’єднанням при Тернопільській обласній організації Національної спілки письменників України чи районними літературними творчими об’єднаннями.

Розгляд, обговорення та оцінювання творів і робіт, поданих на здобуття премії, проводиться конкурсною комісією у складі п’яти осіб, яких затверджує виконком Настасівської об’єднаної територіальної громади терміном на три роки.

Твори і роботи на здобуття премії приймаються конкурсною комісією з присудження премій з 15 лютого до 1 квітня поточного року. Допускається подання творчих робіт претендентів не більше двох спроб.

Колектив авторів твору або роботи, поданий на здобуття премії не може становити більше двох осіб.

Якщо на здобуття премії висунуто роботу особи зі складу конкурсної комісії з присудження премії, він протягом обговорення кандидатур та присудження премії не бере участі у роботі комісії.

Премією можуть нагороджуватися громадяни України – мешканці Тернопільскої області, які мають здобутки у дослідженні творчості Ярослава Павуляка, а також громадяни України з інших областей, чиї твори чи роботи присвячені дослідженню творчої спадщини поета.

Премія присуджується авторові лише один раз. Посмертне подання до премії не проводиться.

Розгляд, обговорення та оцінювання творів чи робіт, поданих на здобуття премії, проводиться конкурсною комісією з присудження премій у два тури:

перший тур – попередній відбір творів чи робіт та допущення їх до другого туру конкурсу шляхом обговорення і відкритого голосування; публікація в засобах інформації списку претендентів, допущених до другого туру; аналіз рецензій, відгуків та пропозицій у пресі;

другий тур – підсумкове обговорення творів чи робіт, прийняття шляхом таємного голосування рішення щодо присудження премії з кожної номінації та подання для затвердження голові Настасівської об’єднаної територіальної громади.

Рішення з кожної кандидатури приймається більшістю від загального складу конкурсної комісії з присудження премії, а за умови розгляду лише одного претендента – не менш як 2/3 від загального складу цієї комісії.

Рішення про присудження премії оприлюднюється в електронних засобах масової інформації.

Особам, удостоєним премії, присвоюється звання лауреата премії у відповідній номінації і вручається диплом головою комісії з присудження премії.

Лавреатам виплачується грошова частина премії в розмірі п’ять тисяч гривень. У разі відзначення премією двох авторів твору, кожному видаються дипломи, а грошова сума премії ділиться між ними порівну.

Дипломи лавреатів премії вручаються на урочистому засіданні в актовій залі Настасівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів, в якій навчався Ярослав Павуляк.

Твори претендентів та лавреатів з присудження обласної літературної премії імені Ярослава Павуляка передаються в бібліотечні фонди Настасівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів.

Голова Громадської організації «Знак громади»

 при Настасівській сільській раді С. М. Пиндус                                 С. М. Пиндус

контактний телефон 098 265 43 82