Храмове свято на честь цілителя Пантелеймона з 2013 року урочисто справляють у новозбудованій унікальній церкві поблизу села Ломачинці в урочищі «Вишнева» на базі однойменного дитячого оздоровчого табору. Тоді за 4 місяці будівельники з Румунії звели унікальну споруду православного храму, а освятив новозбудовану церкву митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій.

Як відомо, база «Вишнева» була передана Свято-Вознесенському Банченському чоловічому монастирю, на утриманні якого перебувають діти, що потребують особливої уваги: діти-інваліди, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, ВІЛ-інфіковані та хворі на ВІЛ/СНІД.
Цьогоріч у день пам’яті Святого великомученика і цілителя Пантелеймона престольне свято в обіймах сонячно усміхненого літепла у чарівному куточку на березі Дністра зібрало 9 серпня справжнє велелюддя, а Божественну літургію звершив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству співслужили намісник обителі єпископ Банченський Лонгин, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, а також братія монастиря. Традиційно у літургії брали участь і місцеві священики, зокрема настоятель Храму Різдва святого Іоанна Предтечі у Новодністровську Митрофорний протоієрей Николай Гудима, настоятель храму Архістратига Божого Михаїла у селі Наддністрянське Муровано-Куриловецького благочиння протоієрей Олексій Рукавиця. Після читання Святого Євангелія прозвучало звернення до духовенства, вихователів і дітей та всіх православних віруючих зі словом проповіді та, як і завжди, Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм була піднесена молитва за мир в Україні.
Досить хвилюючим для вірян став і той момент, коли Блаженніший владика звершив ієрейську хіротонію насельника Банченського монастиря ієродиякона Варлаама (Плешки) та вручив церковні нагороди братії обителі. Після закінчення святкової літургії Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав присутніх із престольним святом та окропив усіх святою водою.
Неймовірного трепету цієї особливо піднесеної днини додавали і юні голоси церковного хору вихованців монастиря, що так душевно і щиро доповнювали високу мить єднання з Богом. Святкова літургія направду об’єднала всіх промовистим звучанням добра, любові та миру.
Наприкінці віряни та гості пригощалися на здоров’я, на добро та в ім’я любові традиційно багатими храмовими столами під відкритим небом.

Інна Гончар та за матеріалами офіційного сайту української Православної церкви church.ua
Фоторепортаж Вадима Ревуцького

DSC09352

DSC09355

DSC09378

DSC09553

DSC09642

DSC09810

DSC09865

DSC09873

DSC09942

DSC09951

SC00040

SC00071

SC00101

SC00121

SC00127