Учасники народного аматорського театру української пісні «Золота Липа» Бережанського районного будинку культури (керівник театру пісні – методист культурно-просвітницької роботи РБК Марія Венгринович) нещодавно побували на екскурсії в Карпатах, де гостювали у своїх прикарпатських друзів (на запрошення начальника відділу культури Рожнятівської районної держадміністрації Володимира Боровича) та виступили з концертом у старовинному мальовничому селі Верхній Струтинь Івано-Франківської області.

Пісні «Золотої Липи» прикарпатцям дуже сподобались, тож, налагодивши містки культурної дружби, вирішили й надалі продовжувати співпрацю. На цьому наголошували й представники тамтешньої сільради, й сільського будинку культури, де проходив спільний концерт.
Бережанським аматорам сцени надовго запам’ятаються теплі зустрічі, щирі спілкування з колегами-однодумцями, тамтешніми співочими людьми, відпочинок у горах – зі збиранням чорниць і грибів, частуванням на природі, біля р. Лімниця, особливо ночівля в чарівному куточку Карпат, у Підлютому – колишній резиденції Митрополита Андрея Шептицького. Підлюте, як відомо, здавна було літньою резиденцією галицьких греко-католицьких митрополитів. Тут – чудова старовинна вілла, оригінальні забудови, три невеликі басейни з мінеральними джерелами під символічними назвами Сильвестр, Андрей і Тит. Бережанці, як і туристи з різних куточків України, із захопленням поринули в історичне минуле чарівного Прикарпаття.

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

Театр піс. Зол.Липа