Українці Гайльбронну вийшли на мітинг для того, щоб підтримати Збройні Сили України проти загарбницької війни, розв’язаною росією на території суверенної держави, проти третьої світової війни, яка стоїть на порозі людства.

За найновішою інформацією пуітін називає прибалтійські країни провінцією росії, нарікає, що багато земель віддала Польщі, не визнає Молдову за державу, простягнув руки до Ізраїлю. Росія дихає ненавистю до світу,  за допомогою засобів терору, чистого зла проявляє повну зневагу до свободи, права, до людей, життя, – такий лейтмотив виступу гостя мітингу, голови організації «Пульс Європи» Себастьяна Гоха.  Який підкреслював, війна йде не лише проти України, її культури, історії, державності та суверенітету- всього народу. Вона веде війну проти Європи, всього людства.

Звучали засудження ХАМАСу, який вчинив дикі напади на мирні поселення і армійські бази Ізраїлю, що може призвести  до третьої світової війни.

Особливо болючою темою для України є полоненні  фанатичного божевілля путінської росії. Про це говорила Вікторія Фішер, корінна українка, яка 20 років проживає в Німеччині. Співзасновник німецько-українського товариства «Save Ukrain» яке базується у Вайнхаймі.  Зокрема вона сказала:

– Військові, які захищали Азовсталь досі у російському полоні. Про це ми не повинні мовчати. Помітно:  на інформаційному просторів  Німеччини цю тему замовчують. Чому? Про це можна тільки здогадуватися.  Завдання українців говорити, розповідати,  розповсюджувати відео, фото полонених.  

Росія не прислуховуються до жодних міжнародних організацій. Для них  закони не писані, росія країна – терорист, країна-вбивця. Її солдати це нелюди, які вбивають катують, знищують нашу націю і наше з вами завдання не мовчати.

Наведу тільки один приклад: понад 200 полонених з Азовсталі насильники вивели до Оленівки, що на Херсонщині. Там їх катували, влаштовували тортури протягом двох місяців, а потім підступно знищили щоб змити всі сліди злочину.

Ось про що потрібно розповідати не лише німецькому народові, а й цілому світові.

До цього, як журналістка з величезним стажем, додаю свій погляд з приводу ЗМІ у Європейських країнах – їх дуже мало, переважають проплачені російські глашатаї, тому за кордоном користуються її інформацією. Не знаючи правду, частина зарубіжного суспільства виступає проти допомоги Україні.

Знаючи правду, ми підтримали наших стійких фронтовиків, які ведуть невпинну боротьбу з ворогом, пожертвами, на які будуть закуплені потрібні речі і доставлені на передову. Адже ми повинні бути опорою один для одного!

На мітингу звучали пісні, які підсилювали почуття і емоції мітингуючих. Настя Коломієць, Анна Доблер, Сергій Іванчук,  скрипаль Замир Закиїв, під дощовою погодою, створили неймовірну атмосферу єдності.

Нового сенсу набула пісня Дмитра Павличка «Два кольори» під час війни, яку виконав Сергій Іванчук,  оперний співак, волонтер, який отримав серйозні поранення. Його життя спасли медики.

Особливе сприйняття пісні, коли на мітингу присутні мами, рідні тих, хто загинув на війні.

Завершилось зібрання, яке підготували Олена Хаваліц, Катерина Тупіка, Віра Марущак, організатор, натхненник і перекладач Анастасія Козак.

Насамкінець прозвучав вірш нині прийнятої до лав НСПУ з міста-героя Миколаїв, поетеси Наталії Барбарош:

Вечорами й вранці рано

Луплять, а вона – стоїть!

Ви казіться, вуркагани,

Разом зі своїм тираном!

Україну – не зломить!

  Ми переможемо!  Слава Україні! Хай живе Європа!

  Віра Марущак,

письменниця, журналістка.