Приблизно стільки коштує переліт до Штатів (близько 2 тисяч) та доба проживання у одному з недорогих готелів Вашингтону (500 доларів). Це – мінімум, який витратили українські політики, які поїхали на інавгурацію американського президента Дональда Трампа. Як вірно зазначив ведучий одного з українських каналів, – політики з «українського табору, який рушив до США».

Трамп – чоловік владний. Із гарною пам’яттю. З логікою бізнесовою. Тому тим українським політикам, які поливали його брудом та підтримували його опонентку під час перегонів, а потім ринулися за океан віддати честь новообраному президенту, це не допоможе. І, якщо чесно, я сподіваюся, що цей момент обурить Трампа ще більше – бо дипломатія дипломатією, але вилити бруд, а потім помчатися на поклон, – то не дипломатія. То – лицемірство. Близьке до Трампа оточення каже: він такого не поважає.
До чого тут селфі? Та до того, що це єдине, що залишиться в них із цієї поїздки. Кожен досвідчений дипломат підтвердить мої слова: під час тих паркетних заходів, які входять до церемонії інавгурації президента Америки, ніхто не обговорює жодних політичних питань, тим більше – пов’язаних із зовнішньою політикою. Тож для України й кожного з нас користі від присутності там всіх наших політиків – рівно нуль…
Ну окрім селфі, які спостерігаємо у Фейсбук та Інстаграм.
Краще б ці гроші витратили на онкохворих дітей чи українських захисників.

Радник В. Наливайченка, волонтер Руслан Колєсніков