Милосердя…не буває надмірним.
Френсіс Бекон

Скільки б не було добра довкола, людяності, посмішок, безкорисливих справ, але понад міру цього не буде ніколи. На теренах нашого мальовничого міста уже рік, як буяє у квіті музики, пісні та театру АРТ-студія «Едельвейс». Керівником та творчим наставником мистецької студії є Єлизавета Чуйко. Вона, мов добра господиня та чудовий музикант, збирає маленькі таланти, немов ниточки, у єдиний творчий клубочок і намотує, намотує щораз нові ідеї, мрії, плани та сподівання. Але серцем усього цього, навколо чого і крутиться творчість і педагогічний хист Єлизавети Чуйко – це благодійність. «Едельвейс» був неодноразово ініціатором мистецьких заходів, які безпосередньо були направленні на справи милосердя.
Плани та задуми п.Єлизавети не стали б реальністю, якби не творчий колектив студії. Ціле намисто солістів-вокалістів зібралось у цій мистецькій гуртівні – це і Оля Половчук, і Христина Кузьо, і Олександр Головко, і Катерина Соловйова (переможниця ХІ міжнародного фестивалю «Кючборські трелі», Польша), і Аліна Сокальська. Гордістю вокальної студії є тріо молодих виконавців (Даринка Гевко, Максим Собчук, Олеся Гирич), а також шоу-група «New style».
Новинкою студії стало відділення «Театральне мистецтво», при якому було засновано дитячо-юнацький театр. Напрямок роботи театру – мюзикли («Надвечір’я Св. Миколая», “Перший дитячий мюзикл про Св. Миколая”, “Різдвяні історії від Марічки” та «Історія про Тарзана від Тімона та Пумби»), режисер Катерина Чуйко. Гордиться студія своїми студійцями-читцями, які за такий короткий проміжок часу існування театрального відділення, зуміли побувати на головній сцені Чорткова, брали участь у святкуванні 300-ліття церкви Вознесіння Господнього (Аліна Кудляк, Анна Блошко, Наталія Безпалько, Ольга Стрільбіцька, Станіслав Купецький). Театр студії єдиний в Тернопільській області, який працює за напрямком мюзиклу.
Вокальна студія «Едельвейс» є постійним учасником мистецьких заходів, які відбуваються у місті Чорткові (День міста Чорткова, День прапора, День молоді, День Незалежності, День Конституції та ін.). Цьогоріч саме з ініціативи Єлизавети Чуйко було проведено два масових благодійно-мистецьких заходи: «Мистецтво у твоїх долонях» та «Love fest» (зібрані кошти були направленні дітям-сиротам, дітям з особливими потребами та воїнам АТО).
Студія тісно співпрацює з хореографами Марією Сов’як та Катериною Гургач («ЛюКаРа»). Результатом цієї співпраці є постановка мюзиклу «Історія про Тарзана від Тімона та Пумби», який буде поставлено на сцені м. Тернополя.
Згодом фішкою студії «Едельвейс» стане відкриття реп школи, засновником якої є Артур Федірчик.
Щира вдячність лине сьогодні усім тим, хто неодноразово підтримував вокальну студію «Едельвейс» для реалізації усіх мистецьких задумів: Володимиру Шматьку, міському голові м. Чорткова; Наталії Ващишин, начальнику відділу культури, туризму, національностей та релігії Чортківської міської ради; Йосипі Овод, директору Чортківського районного будинку культури ім.К.Рубчакової; п. Ользі Білик.
Скоро вересень покличе усіх за шкільні парти, аби турувати стежинами знань. І мистецька студія «Едельвейс» не стоїть осторонь, а запрошує усіх охочих творчих особистостей у свою команді, щоб відшукати та розвивати свої таланти і дарувати їх людям.
Творчість не стоїть на місці, вона нестримна як річка, вона постійно росте і розвивається. У планах митців-студійників є багато задумів, планів, мрій та мистецьких рішень, які обов’язково стануть дійсністю.
P.S. Висловлюю вдячність Єлизаветі Чуйко та усій команді театрального відділу студії «Едельвейс» за неодноразове емоційно чуттєве читання моїх поетичних творів (І районний конкурс духовної поезії та пісні, святкування 300-ліття церкви Вознесіння Господнього, Шевченківські читання). Коли читають поезії діти, то вкладають у них свою безпосередність та дитячість, свою неординарність та простоту.
Хай квітне «Едельвейс» у Чорткові і тішить містян усе новими й новими мистецькими доробками.

Тетяна Гриндула