Сьогодні Чортків долучився до Всеукраїнської акції на підтримку героїв майдану і героїв АТО заради миру і перемоги України, котру проводить Катерина Валевська – волонтерка, письменниця, військовий журналіст, боєць жіночого батальйону “Айдар”.
Мужня жінка їздить від міста до міста, від бригад до батальйонів і єднає українські прапори з побажаннями людей, щоб силою думки, віри і молитви зупинити війну. Катерина вірить, що український народ отримає перемогу завдяки духовності та інтелекту.
Сьогодні 98 днів як Катерина Валевська рухається зі Сходу на Захід, єднаючи прапори. До Чорткова привезла 300 метрів об’єднаних стягів, які символізують єдність українського народу. На площі Героїв Євромайдану майоріли прапори з Донецька, Луганська, Севастополя. Також тут знамена від кримських татар, батальйонів, бригад, стяги на честь героїв. До цих прапорів додався і прапор нашого міста, де всі бажаючі могли написати побажання для бійців і молитви за Україну. Працівники міської ради активно допомагали волонтерці здійснювати цю благородну місію.
“Це не просто стяг і державна символіка, це відрізок життя, який довелося пройти українцям, це труднощі втрат і сльози”, – сказала волонтерка і додала, що головна перемога відбувається в свідомості людей. Адже які в нас думки, такі й вчинки. Ми маємо перемогти себе, тоді станемо найкращими.
Завтра Катерина Валевська рушає до міста Заліщики, щоб продовжити шляхетну місію – єднати українців і наближати час перемоги, повідомляє прес-служба міскої ради.