Гурт «Долг»  відзначив 30-ти річний ювілей!

У п’ятницю, 17 листопада, в Тернопільському міському палаці культури «Березіль» ім. Леся Курбаса  було доволі велелюдно. Тернополяни та гості міста дружно зійшлися на концерт народного аматорського вокально-інструментального гурту «Долг», який у ці дні відзначив ювілей – 30-ти річчя від часу заснування.

Зазначений мистецький гурт колишніх воїнів-«афганців» не потребує зайвої реклами. Віктор Маришев, заслужений працівник культури України(керівник гурту), Ярослав Гринчишин, Іван Крайникович, Ігор Жеребецький, Віктор Вентура створили та виконують дуже багато чудових пісень на військово-патріотичну тематику та солдатську приязнь. Побували з концертами у всіх куточках України, в тому числі на Донбасі, де кровоточить війна.  Їхні пісенні альбоми «Афганська дружба», «Афганістан в моїй душі», «Материнська доля» та інше знають і люблять молоді та старше покоління у нашій країні.

Привітати ювілярів прийшли Сергій Надал, Тернопільський міський голова; Юрій Юрик, заступник голови Тернопільської ОДА; Сергій Лісовий, голова Тернопільської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану; Юрій Дементьєв, помічник голови УСВА В. Червонописького, а також бойові побратими з Києва, Одеси, Білої Церкви, Івано-Франківська, Львова, Луганської області та інші. Делегацію з Чорткова очолив Михайло Заблоцький, голова районної організації УСВА. Автобус для перевезення людей  надав Любомир Білик, директор Чортківського державного медичного коледжу.

Концертом гурту «Долг» та артистами зі Львова, Івано-Франківська, Білої Церкви і Запоріжжя залишилися задоволені усі глядачі.

На закінчення Віктор Маришев наголосив, що гурт працюватиме й далі. Побажаємо їм удачі та наснаги!

 Михайло Опиханий

фото автора

013

019

025

032

048

086

125