В останній день червня 2022 року відбулася творча віртуальна зустріч-телеміст Галини Запорожченко, української поетеси, завідувачки кабінету навчального «Освіта Миколаївщини» Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, із маленькими львів’янами (учнями 1–4 класів) у Дитячій бібліотеці № 27 м. Львова «БібліоХаб під Високим Замком».

Попри відсутність у цей день інтернету на Миколаївщині (війна вносить свої жахливі корективи у наше життя), юні читачі мали змогу поспілкуватися з пані Галиною за допомогою телефонного зв’язку. Діти ознайомилися з творчістю і цікавими фактами біографії письменниці, а також в авторському виконанні прослухали декілька її віршів. Опісля спілкування діти творчо працювали, малюючи уявні картини за змістом книжечок «Равликове стято», «Андрійко і Сніговійко», «Співаночки-складаночки» та створюючи з пластиліну равликів, які надихнули поетесу на написання циклу дитячих віршів.

Книжка завжди була і залишається  вірним і надійним другом, джерелом мудрості і знань, стимулом змінювати й вдосконалювати світ довкілля, стимулом гармонійного життя людини.

І хоча рашистські окупанти прагнуть знищити все українське  – нашу історію, духовність, культуру, стерти з лиця землі наші міста і села, спалити українські бібліотеки, тримати у рабській покорі народ України – їм це ніколи не вдасться. Адже наша нація – від малого до великого – нездоланна!

А творчі зустрічі юних читачів із українськими письменниками у нинішній надважкий для України час – це доказ того, що ця робота необхідна та корисна як потужна протидія  російським окупантам.

Зустріч відбулася за сприяння та безпосередньої участі львівської патріотки-просвітянки, шанувальниці українського поетичного слова Надії Чернишової, працівників Дитячої бібліотеки № 27, м. Львова, зокрема модераторки заходу – талановитої креативної Марії  Бочуляк.

Віра Марущак,

голова МОО НСПУ

29