10 серпня у приміщенні Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей пройшла презентація електронного збірника «Мистецтво сценічного слова». Книга містить два розділи – драматургічний та музичний. До першого увійшли п’єси майже 30 письменників України та Польщі, другого – пісні на поезії класиків – Т. Шевченка і Л. Українки та сучасних українських поетів.

У заході взяли участь освітяни, письменники та митці міста та області.

Гостей привітала директор закладу Ольга Прокопович-Ткаченко, адже саме фахівці закладу надали технічну допомогу у створенні книги.

Про  історію створення посібника розповіли автори  проєкту – доктор філософії, завідувач кафедри соціально-гуманітарної освіти Дніпровської академії неперервної освіти Іван Безена  та Золота письменниця України Еліна Заржицька.

Письменниця, журналістка, літературний та арт-критик, психолог Ольга Рєпіна  поділилася, як працювала над п’єсами «Історія синього  чайника» та «Курячий бог».

Працівники бібліотеки підготували та показали лялькову виставу за п’єсою  Лариси Омельченко «Наша книжечка охайна – вірна подруга дітей». Сучасна байкарка Олена  Федіна розказала про перший досвід створення віршованої п’єси «Козацька слава» за казкою Еліни Заржицької.

Людмила Сердюковська, яка є авторкою романів на животрепетні теми сьогодення, розказала, що тематика пʼєси – про небезпеки, що очікують дитину в інтернеті – була погоджена з 12-річним сином.

Сергій Коловоротний (Польща), Тетяна Череп-Пероганич (Київ), Тала Владимирова (Запоріжжя-Львів), Тая Цибільська (Кременчук) надіслали вітання-відеозвернення.

Відмінник культури України, член Асоціації композиторів Національної всеукраїнської музичної спілки, лауреат музичної премії ім. Віталія Кирейка, завідувачка музично-теоретичним відділом Дніпровської дитячої музичної школи №3 Валентина Фалькова і членкиня Конгресу літераторів України та Асоціації композиторів Дніпропетровської обласної організації Національної всеукраїнської музичної спілки Олена Швець-Васіна привітали присутніх піснями. Ноти цих творів, у числі багатьох інших,  увійшли до збірника.

Крім того, на присутніх очікував приємний сюрприз. Композиторки написали і вперше  презентували дві пісні, які написали на рядки поезій письменниці Марії Дружко.

Наостанок директор, художній керівник Телетеатру, лауреат театрального фестивалю «Січеславна», кінофестивалю «Кіноголос», членкиня Національної спілки театральних діячів України Ольга Волошина дала професійну оцінку збірнику «Мистецтво сценічного слова». Вона зазначила, що цей посібник дуже потрібний для сучасної української школи, для культурного та творчого розвитку дітей та підлітків.

Захід пройшов у теплому дружньому колі. Присутні відмітили, що вони є воїнами мистецького фронту і всі сили прикладуть, щоби бути гідними мужніх захисників України.

Пресслужба ДОО НСПУ

DSC_0101