Вечір «Шістдесятники. Високовольтна лінія духу» відбувся в парку культури і відпочинку імені Т. Шевченка. Організували і провели його представники культурної асоціації «Новий Акрополь».

Уже шістнадцять років акропольці приїздять до Кременця, аби безкорисно допомогти природі та людям. Тут вони, як заповідав класик, полють бур’ян: до обіду – на колекційних ділянках Кременецького ботанічного саду, після обіду – в культурному просторі, проводячи різні заходи. Цього разу акропольці провели вечір пам’яті шістдесятників.

Попередні роки представники «Нового Акрополя» організовували вечори в музеї Юліуша Словацького. Ставили п’єси, ознайомлювали з українською і зарубіжною класикою.

На заході «Шістдесятники. Високовольтна лінія духу» звучали вірші Ліни Костенко, Василя Симоненка, пояснювальна записка Василя Стуса, інтерв’ю та спогади Євгена Сверстюка.

Серед глядачів були як письменники, так і наукові працівники ботанічного саду, лікарі, вчителі, пересічні містяни.

Захід «Шістдесятники. Високовольтна лінія духу» акропольці вже проводили в Одесі, Миколаєві, Івано-Франківську, Львові.

– Про шістдесятників до дев’яносто першого ніхто не говорив, – каже  Дарія Дяденко з «Нового Акрополя», яка працювала над вечором. – А це наша історія. То були люди, які йшли проти течії. Ми вибрали їх тому, що вони ставили питання: «Що я можу зробити, щоб щось змінилося?» Не держава може зробити, а кожен із нас.

Юлія БОНДЮЧНА