Питання міжнародного співробітництва у  наш час для органів місцевого самоврядування є дуже важливим. Так вважає заступник голови постійної комісії з питань захисту підприємництва, інвестицій та міжнародного співробітництва Тернопільської районної ради Ярослав Володимирович Футерко. Уже декілька років поспіль він докладає зусиль до покращення побратимських зв’язків із польським містом Ключборк Опольського воєводства – побратимом міста Бережани, у тому числі в галузях освіти і культури.

Наприкінці січня, приміром, у шкільній бібліотеці м. Ключборк відбулося нагородження найкращих читців щорічного конкурсу «Друг бібліотеки», який організовують польські активістки Ізабела Соколовська та Аліна Очовинська. Ідея конкурсу – пробудити читацькі пристрасті та підвищити культуру читання книг. Діяльність шкільної бібліотеки, а також учителів польської мови та вихователів покликана поглибити навички читання учнів та сприяти активному читанню.

Подібні акції вже давно підтримуються давнім другом організаторів та учасників подібних конкурсів п. Яцеком П’єжиньським, який організовує та фінансує привабливі призи, дипломи для дітей та молоді. У шкільній бібліотеці він особисто вручив учням подарунки та нагороди. Привітання й подарунки також надійшли від депутата Тернопільської районної ради п. Ярослава Футерка та від організації CLAVEY Group, з якою вже декілька років співпрацюють Яцек П’єжиньський і Ярослав Футерко. Радість переможців була неймовірною. Посмішки й позитивні емоції довго залишалися на їхніх обличчях.  Переможців конкурсу також  тепло привітали директор організації SOSW – п. Ева Поремба і п. Гражина Тетельмаєр, котрі були присутні на церемонії.

Як вважає депутат Тернопільської районної ради Ярослав Футерко, представники української влади, органів місцевого самоврядування покликані активніше сприяти налагодженню, відновленню і встановленню побратимських зв’язків із містами зарубіжних країн.

Тетяна Бідзіля.