Лідер громадсько-політичного руху «Справедливість» озвучив тези щодо гучних політичних справ, та висловив своє бачення суспільно-політичних процесів, що відбуваються в Україні сьогодні.

Крок 1. «Чорна каса» Партії Регіонів – ганьба для України!

Валентин Наливайченко вимагає оприлюднити списки так званої «чорної каси», бо злочини проти Майдану фінансувалися саме з неї.

– Я вимагаю оприлюднити все, і не треба говорити про якусь таємницю слідства, сторінок, де зазначається, які виділялися гроші Якименку – колишньому голові СБУ, Захарченку – колишньому керівнику МВС. На закупівлю в Росії вибухівки, зброї проти майданівців. На фінансуваня МВС Беркуту, Главку К СБУ. Тоді стане зрозуміло, хто палив машини, хто різав шини, хто викрадав людей, калічив та вбивав їх. Все це сплачувалося готівкою, з цієї самої каси, – зазначає В. Наливайченко.

Лідер «Справедливості» також відзначив: йому достеменно відомо,  що робота трьох груп ФСБ Росії, які «працювали» на Майдані, фінансувалася з цієї каси. Це злочин протии народу України, тому ці факти слід негайно оприлюднити!

 Крок 2.  Хто стоїть за сепаратизмом у Криму?

– Крим болить мені і досі, мабуть, як і кожному українцеві. Це проблема не сьгоднішнього і не вчорашнього дня. Вона має свою передісторію. Явища сепаратизму з,явилися в Криму одразу після отримання Україною незалежності. Ризики втратити Крим завжди були реальними. Саме тому я активно боровся протии Лужкова і ФСБ Росії не просто на словах ще у 2009 році. Лужкову було заборонено відвідувати півострів, а ФСБ взагалі було звідти вислано. Та з приходом до влади Януковича з,явилась і лояльність до проросійських настроїв та діяльності їх організацій. Діяльність Чорноморського Флоту було продовжено, повернулись лідери проросійських організацій, працівники ФСБ, – розповідає Валентин Наливайченко. – Тепер необхідно виконати багато роботи для повернення півострова під контроль України. Що робити далі? Це питання і виклик для нинішнього керівництва держави і РНБО. Без міжнародної підтримки і коаліції в цьому питанні, його з мертвої точки не зрушиш. Без роботи з нашими громадянами, які там далі проживають. Пенсіонерів, можливо, ми вже не переконаємо. Але з іншими потрібно працювати.

5 кримських справ Наливайченка 

Заборона в’їзду до Криму одіозним російським політикам

Переслідування сепаратистів у Криму у 2008-2009 роках

Розривання угоди про перебування співробітників ФСБ на Чорноморському флоті

Геноцид кримськотатарського народу – задокументований злочин

Перших фсбешників, які шпигували проти України, було затримано ще у 2009-му році.

Крок 3.  Про «пекельний бізнес» колишнього керівництва ГПУ(БРСМ-НАФТА)

– Відповіді на всі запитання, пов’язані з трагедією на «БРСМ-Нафті», українці одержать, – наголошує лідер «Справедливості». –  Можу сказати людям правду: незаконну діяльність компанії «БРСМ-Нафта», покривав екс-заступник генпрокурора Віталія Яреми Анатолій Даниленко. Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури: затримайте цю людину, і ми не віддамо провадження щодо цієї нафтобази (мова йде про кримінальне провадження за статтею «екоцид»). Я особисто вимагав рішучих дій, та саме за цю правду мене звільнили з СБУ. Однак це мене не зупинило і я зробив усе для того, аби українське суспільство дізналося всю правду про екологічну катастрофу у червні 2015 року.

Саме Анатолія Даниленка звинуватили у незаконному присвоюванні 140 гектарів державних водойм, зловживаннях владою та захопленні чужого бізнесу. Екс-заступник Генпрокурора Даниленко не зміг довести у суді власну честь і гідність. Суд визнав, що голова СБУ Наливайченко мав повне право звинувачувати тодішнього високопосадовця у «кришуванні» компанії БРСМ нафта, а ЗМІ транслювати ці заяви. Таким чином, пану Даниленко який просив про захист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації було відмовлено. Це рішення українського правосуддя, перш за все, – данина пам‘яті загиблим у цій трагедії. Пожежа, що тривала майже тиждень і забрала життя п’ятьох людей.

Крок 4. Боротьба з корупцією і хабарництвом 

Справжня боротьба з корупцією в країні лише імітується. Адже боротьба із корупцією – це коли гучні прізвища не замовчуються, коли переслідуються посадовці та олігархи найвищого рівня, а не злочинці середньої ланки. В Україні справжніх борців із корупцією одиниці.

Здебільшого, мова йде про викорінення хабарництва. Наливайченко завжди вимагав скрупульозності від підлеглих у зборі доказів, системно і систематично передавав матеріали усіх справ щодо високопосадовців до ГПУ і доповідав першій особі.

Для очищення України від корупції має бути політична воля і бездоганна репутація її керівників. Якщо такої волі немає, то жодна гучна справа не лише не одержить розвитку, але й система викине того, хто посягне на «святе».

У цьому контексті варто згадати усі антикорупційні справи якими особисто займався Валентин Наливайченко. Це, передусім, справа судді Станік 2007 року. Коли СБУ, очолювана В. Наливайченком, встановила факти неправомірного збагачення родини скандальної судді Конституційного Суду Сюзанни Станік. Також справа перших «чорних кас» Мінтрансу, – розслідування велося проти зловживань високо посадовців цього міністерства і затримання міністра Рудьковського. У 2007 році СБУ сказала рішуче «Ні!» монополізації ринку енергоносіїв. Тоді ж було розслідувано махінації із поставками туркменського газу в Україну в 2004-2007 роках. До переліку антикорупційних справ можна додати затримання судді-«колядника» Зварича, звинувачення представників режиму Януковича, конституційний заколот часів його керівництва та трагічний випадок на «БРСМ-Нафта», офшорний скандал.

 

Крок 5. Змусити діяти владу відповідально!

Як змусити владу діяти відповідально? Треба на виборах вигнати тих, хто зараз засів у владі, проголосувати і встановити в Україні Конституційний закон: будь-яка влада, яка зайшовши на виборах до держкабінетів і отримавши всі повноваження, протягом півроку не виконає обіцянки і не відзвітує перед українцями, – підлягає заміні і перевиборам.

Закон другий. Перший же корупційний прояв в конкретній партії – не тільки перевибори, не тільки притягнення до кримінальної відповідальності, але й відшкодування громадянам України, тобто в держбюджет, усіх збитків та моральної шкоди. Так, як в європейських країнах! Надурили людей на виборах – то відшкодовуйте зі своїх маєтків з Іспанії, зі своїх заводів і т.д. в державний бюджет України!

Крок 6. Україні потрібна підтримка США

У зовнішній політиці нам треба не зважати на стереотипи. Тим більше, невідомо ким вигадані. Стереотип нинішньої адміністрації президента США Барака Обами про «перезавантаження» та взаємовиграшність відносин з Росією став порохом ще до початку передвиборчої кампанії цього року. Україні потрібна підтримка США насамперед у відновленні територіальної цілісності та відбудові системи безпеки.

  • Знаю не з газет, як це важливо. Готував та представив більше року тому і в Сенаті, і в Конгресі США докази російської військової агресії проти України, докази злочинів проти людяності на нашій землі. І республіканцям, і демократам. Представникам найбільших інформагенцій та видань США також», – зауважує Наливайченко. Але все має бути зроблено українською владою для того, щоб міжнародні злочини і окупація не мали жодних виправдань або визнань у США будь-якою адміністрацією.

Україну, яка рухається вперед, влада якої виконує всі взяті на себе обов’язки та зобов’язання, я впевнений, підтримуватиме і новий президент США.

Крок 7. Про хабарі у системі освіти

Остання гучна справа – затримання в.о. ректора одного з Київських вишів. Потім стало відомо, що це – керівник Національного авіаційного університету Харченко. Затримали його під час отримання хабаря в розмірі 170 тисяч євро. Його попередник теж був затриманий на хабарі. Що це? Корупція на найвищому рівні. Ще скільки хабарників будуть ловити детективи з Антикорупційного бюро? Скільки їх ще треба зловити? Висновок один: система давно прогнила.

– Міносвіти вже начебто «почистило хвости». Вже Харченка  звільнили і він пішов у відставку. Лікувати собі серце. Від чого лікувати? Зараз він уже вдома. А овинени бути в СІЗО! Відповідальність Харченка та таких корупціонерів, як він, має бути максимально жорстка.  Однак чогось про нього НАБУ мовчить. Як і про його попередника. Давайте допоможемо НАБУ, попросимо Бюро: будь-ласка допитайте і передайте справу в суд, – каже лідер партії. – Відповідальність влади – проатестувати, вполовину скоротити склад міністерства, а детективам дати можливість допитувати і тих, хто збирає хабарі, і тих, хто носить їх вище. Оздоровити систему освіти – це для нас ключове питання, якщо ми говоримо реально про те, що ми збираємося стати країною-членом ЄС.

Крок 8. Про безвізовий режим з ЄС

Двері ЄС і НАТО для України зараз закриті. І у найближчому майбутньому, поки при владі банда розкрадачів України, їх навряд чи знову відчинять. Незважаючи на гучні заяви Порошенка. Європа вже давно помітила, що безапеляційні, але нічим не підкріплені обіцянки – це єдине, що залишається владі офшорників. Бо що ще вони можуть запропонувати окрім обіцянок, яких і не збираються виконувати?

  Повага до країни, це не коли хмарачоси Вашави підсвітлюють жовто-блакитними кольорами. Повага – це коли громадяни України переміщуються з країни у країну ЄС вільно. Без перешкод, шалених черг на кордонах і не виборюють собі віз у візових центрах. Ось коли так станеться, тоді це перемога. А поки – порожні балачки.

Крок 9. В. Наливайченко про рух «Справедливість»

– Насправді, Рух «Справедливість» для мене важливий. І для мене не чиновники важливі і не з чиновниками об’єднуватися я буду, – я не вірю в чиновницьке майбутнє України. А от у медиків-волонтерів не просто вірю – щиро підтримую. І не тому що партія, що так вже повелося, і не старого формату и партія. І старий партійний формат, з бухгалтеріями чорними, з амбарними книгами, з «жити по-новому», з білбордами. Я не розумію, звідки беруться мільярди у партії, але розумію наслідки для країни. Тому мене це не цікавить. Чиновницькі та інші види діяльності – теж. Волонтери, воїни АТО, припинити мародерство та корупцію в зоні АТО, зробити з української армії Армію Гідності. Тут є треба бути разом. Ось тут ти відчуваєш себе людиною. Відчувати себе людиною у черговому партійному проекті для мене не цікаво, – говорить В. Наливайченко.

 

Крок 10. Клептократам в українській владі залишився час до кінця року

Про це в ефірі каналу 112 заявив лідер руху «Справедливість» Валентин Наливайченко. Він повідомив, що за тиждень в Китаї закінчиться засідання «Великої двадцятки», де ухвалять резонансне рішення стосовно найбільших корупціонерів світу. До кінця року будуть відкриті всі бенефіціари кінцеві, тобто імена, рахунки і країни усіх тих, хто отримує прибуток від усіляких офшорів. Це стосується насамперед держчиновників усіх країн по всьому світу, наголосив екс-керівник СБУ.

За словами Валентина Наливайченка відкрити інформацію зголосилося понад 100 країн світу. Зокрема Беліз, Віргінські острови, Латвія – там, де зазвичай ховають офшори у тому числі і українські чиновники. Водночас нашої країни у цьому списку не має. Є Грузія, Є Туреччина, Франція та Іспанія. Україна чи не єдина країна , яка не буде називати кінцевих власників офшорів,  підкреслив він.

Екс-керівник СБУ підкреслив, що збирав докази ще перебуваючи на посаді, не припинятиме це робити і в політично-громадському русі. Оскільки для українців важливо не тільки дізнатися про корупціонера, а й повернути в країну усі вкрадені кошти.

Голова Тернопільського обласного осередку громадсько-політичного руху В. Наливайченка «Справедливість» Петро Мандзій: «Крок за кроком ми йдемо до перемоги проти несправедливості. Команда тернопільського осередку підтримує Валентина Наливайченка у боротьбі за гідне життя українців!»

– Валентин Наливайченко – лідер нової формації і з новими підходами до вирішення проблемних питань. Членами його політичної сили зроблено уже чимало роботи у подоланні корупції, конкретної допомоги громадянам, захисту прав і свобод кожного українця. Ми слідуємо за лідером нашого руху і бачимо його відверту і принципову позицію у різних питаннях. Недаремно й назву обрали – «Справедливість». Бо саме справедливістю можемо побороти несправедливість. А вона, ота несправедливість, тепер на кожному кроці, у всіх сферах життя: у медицині, освіті, бізнесі. Слідуючи прикладу нашого лідера руху «Справедливість» В.Наливайченка на державному рівні, ми проводимо боротьбу із беззаконням на місцях. До цього долучаються і наші осередки у районах області. Уже сьогодні бачимо: в регіонах є безліч питань, які не вирішуються роками, тому й не дивно, що люди йдуть до нас зі своїми болями і ми, по-можливості, їм допомагаємо. Ця робота буде продовжуватись і надалі. Ми озброїлись символічним мечем справедливості і об,єдналися у боротьбі за неї.