Департамент комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради виставив на аукціон приміщення по вул.Незалежності, 69, повідомляє Прикарпатська інформаційна корпорація (ПІК).

ПІК вже розповідав про цю 100-річна австрійську будівлю у статті «Будинки-привиди Івано-Франківськ: ТОП-10 покинутих кам’яниць».

Стартова ціна продажу – 1,58 млн. гривень. Аукціон запланований на 23 лютого 2021 року на електронному майданчику «Прозорро-Продажі», пише ПІК із посиланням на “Галичину”.

Будівлі вже більше 100 років, вона у занедбаному стані. Однак, великий інтерес викликає земельна ділянка у центральній частині міста.

Нагалаємо, у цьому будинку-привиду митці пропонували облаштувавши музей Заливахи.

«Всім відомі таємні плани на цей будинок – занапастити його до кінця, знести і встромити там багатоповерхівку. Знаємо, що туди чіпко вгрузли липкі руки деяких функціонерів столичної Спілки художників при підтримці і зацікавленні (матеріальній, звичайно) місцевих арт-керівників. Відома і будівельна фірма, яка вже має проєкт на зведення будівлі. Усіх їх стримують лиш деякі слизькі нюанси, а також небайдужість громадськості, яка уважно слідкує за процесом», – заявив відомий художник Ігор Роп’яник.
budinok Zalivahi 3

Як зазначив художник Богдан Бринський, у цій будівлі була перша майстерня видатного художника Опанаса Заливахи. Він запропонував облаштувати музей видатного майстра.

«Шановний пане Марцінків! У Ваших силах вберегти цей будинок, віддавши перший поверх, який належить місту, під музей Опанаса Заливахи. Якщо ми упустимо такий шанс, то через п’ять років, коли святкуватимемо 100-річчя художника, нам усім буде соромно подивитися в очі його дітям, митцям краю і громадськості. Не будьмо байдужими!», – зазначив І. Роп’яник.
131263203 4063034177041955 1189562270265235132 o
ПІК