Сьогодні, 26 квітня, жителі нашого міста зібралися біля підніжжя пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи, щоб згадати жертв та постраждалих і віддати данину честі ліквідаторам страшної екологічної трагедії.

Участь у поминальному заході «Дзвони Чорнобиля», присвяченому 31-й річниці Чорнобильської катастрофи, взяли представники міської та районної влади, духовенство, представники Спілки Чорнобильців України, ліквідатори Чорнобильської катастрофи, небайдужі жителі міста.
Всечесні отці відправили поминальну панахиду та спільно з громадськістю помолилися за упокій душ всіх тих, хто не побоявся подивитися у вічі смерті заради високої мети, хто захистив світ від страшної біди ціною свого здоров’я.
Перед присутніми виступив заступник міського голови Роман Тимофій. У своїй промові він висловив глибоке захоплення сміливістю та саможертовністю, проявленими з боку ліквідаторів Чорнобильської катастрофи під час виконання небезпечної місії. Хоч минуло вже багато часу, проте ми й досі відчуваємо наслідки радіаційного впливу, тому завжди повинні пам’ятати про героїзм і подвиг ліквідаторів. Роман Мирославович, згідно з розпорядженням міського голови Володимира Шматька, за мужність, відвагу, сумлінне виконання обов’язків, активну громадянську позицію та з нагоди вшанування Дня Чорнобильської трагедії нагородив відзнакою міського голови “За честь і відвагу” Олега Кресінського — учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
Завершився меморіальний захід спільним покладанням запалених лампадок та квітів до підніжжя монументу, повідомляє прес-служба Чортківської міської ради.