17 вересня Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей (ДОБД) розкрила гостинні двері учням 1, 2, 3 класів НВК «Катеринослав» та іншим гостям для зустрічі з юною поетесою Софією Чабан.

Софійку підтримувала її чудова родина – мати Аріна, батько, Воїн ЗСУ Станіслав та 10-ти місячний братик Всеслав.

Маленьку героїню заходу привітали директорка ДОБД Ольга Прокопович-Ткаченко, голова Дніпропетровської обласної організації НСПУ – шеф-редактор міжнародного часопису «Бористен» Фідель Сухоніс, письменник, член НСПУ Володимир Кільченський, письменниця Наталія Деркач.

Зокрема, Фідель Сухоніс зазначив: «За десятиріччя журналістської і літературної діяльності я був учасником і організатором сотні мистецьких імпрез. Але такої милої як сьогодні відбулася у Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей не пригадую. Вдячний колегам з Дніпропетровська обласна організація НСПУ, особливо модераторці заходу Олені Швець-Васіній, які такими імпрезами нагадують про 90-й ювілей нашої організації».

Мати Софії – Аріна Чабан – розповіла про перші кроки доньки на поетичній стежині та про музичні заняття Софійки в Дніпровській музичній школі №3 «АртДебют».

Юна авторка книги «Хмаринкові мрії» – збірника віршів, що чергуються з власними малюнками, – зачитала декілька творів і заспівала власну пісню на вірш «Вибухові хвилі». Присутнім особливо сподобався вірш Софії Чабан «До бою!»:

Модератор заходу Олена Швець-Васіна прочитала власний вірш «Мадригал Воїнам Світла» і заспівала пісню «Добрий дощик» (музика О. Ш-В.) на вірші незабутнього Володимира Вакуленка, страченого на Харківщині в 2022 р.

Наскільки наші діти розумні і талановиті, свідчить один з моментів заходу. Один із присутніх – школярик Сергійко – запитав Софійку:

– Як написати вірш, щоб він став популярним?

– Головне, щоби вірш був щирим, написаним від душі! – відповіла юна поетеса.

Тепла, душевна зустріч закінчилася загальною фотосесією та подарунками для Софійки – книг і смаколиків, а від неї директорка ДОБД та інші учасники заходу отримали її першу ластівку – книгу віршів «Хмаринкові мрії».

«Вкладайте у вашу дитинку кохання, тоді буде більш на добро сподівання!» – повторювали учні НВК «Катеринослав» рядки з вірша Софії Чабан «Сила любові», покидаючи привітний зал бібліотеки.

Пресслужба ДОО НСПУ

Leave a Reply

Your email address will not be published.