Щорічно в третю неділю травня українська громадськість відзначає День пам’яті жертв політичних репресій. У цей день ми згадуємо кожного, хто став жертвою політичних репресій часів більшовицького режиму, та тих, хто був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі. Згадуємо знищених радянською владою селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів.

15 травня 2016 року персонал Чортківської установи виконання покарань управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 26) долучився до заходів, які проводились органами влади та місцевого самоврядування, приурочених Дню пам’яті жертв політичних репресій.
У рамках цього заходу, у сквері Скорботи і Надії, біля пам’ятника жертвам більшовицького терору 1941 року, відправлено панахиду. Персонал установи, разом із присутніми, вшанував хвилиною мовчання загиблих та в знак скорботи і поваги запалив свічки пам’яті.
В храмі святого Апостола і Євангелиста Івана, що розміщений на території Чортківської установи виконання покарань (№ 26), священнослужителем Української Греко-Католицької церкви отцем Іваном була відправлена панахида за мільйонах українців, які загинули у наслідок політичних репресій. Засуджені вшанували пам’ять жертв геноциду українського народу хвилиною мовчання та запалюванням свічки памяті.

IMG_0016IMG_0018

блдьт

Співробітники соціально-виховної служби установи для засуджених та неповнолітніх прочитали лекцю на тему: «Політичні репресії в Україні», а також провели виховний захід – «В моїй душі не згасне вогник пам’яті».
Відзначення подібних дат – можливість вшанування пам’яті українського народу, привернення уваги молодого покоління до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства.

Ганна  Маньовська, Тарас Бакун

***
З нагоди Міжнародного дня сім’ї до ув’язнених та засуджених жінок, які утримуються у Чортківській установі виконання покарань управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 26) завітали представники Церкви Адвентистів Сьомого Дня. Привітавши жінок зі святом гості прочитали для них лекцію на тему: «Сім’я – найдорожчий скарб» та роз’яснили основні положення сімейних цінностей.

100_4540

100_4542

100_4547

Представники Церкви Адвентистів Сьомого Дня розповіли жінкам про те, що з сім’ї починається життя людини, відбувається формування її як громадянина. Оскільки вона є джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина.
По закінченню свята гості вручили жінкам солодкі подарунки.

Тарас Бакун

***
Сьогодні, 16 травня 2016 року, завдяки пильності та професіоналізму співробітників Чортківської установи виконання покарань управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 26) попереджено спробу доставки забороненого предмету на територію установи.

DSCN0498image

Співробітниками відділу режиму і охорони Чортківської установи виконання покарань (№ 26) при огляді вмісту харчової посилки, яка поступила від громадянина К.., виявлено та вилучено мобільний телефон марки «НТС», який був прихований у двійному дні пластикового відра.
За даним фактом проводиться перевірка.

Ігор Пшеничний