Богдан Дячишин. Думки й діалоги щоденні. Львів: Апріорі, 2019. – 232 с.

Думки – це не просто пульсування свідомості, що спонукає до мисленного діяння, а й згусток енергії слова, мови, дарованої нам Усевишнім, тож негоже засмучувати нашого Небесного Отця непошануванням Його дару. Кожна наша думка проростає словом рідної мови, бо в ній – правда, сила, глибинні порухи духовного поступу мислячої людини.

У цій книзі знайшлося також місце для думного читацького огляду поезії Ірини Калинець, Надії Гаврилюк, Ольги Яворської, Юлії Курташ-Карп, Петра Шкраб’юка, Миколи Петренка, повісті Надії Ковалик, роману Марії Ткачівської та для спогаду про Петра Сороку.

Книга призначена для широкого кола читачів – людей небайдужого думання.

———————————-

Штрихи до творчого портрета Богдана Дячишина.

Доктор філософії, доцент, член Національної спілки письменників України, Української асоціації письменників.

Життя бігло по висхідній: школа, інститут, аспірантура, дисертація…

Працюючи у Львівській Політехніці, згодом у Лісотехнічному університеті, викладав електротехніку, обчислювальну техніку та програмування. У 35 літ опублікував понад 50 науково-методичних праць. Однак доля мінлива – надійшов час роздумів, світоглядних пошуків, тривог та печалей, осмислення природи «сліз речей».

Писати для загалу почав 2014 року. Автор 7-и книг есеїстики  та понад 80-и газетно-журнальних публікацій.

Лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії імені Миколи Сингаівського (2015), літературної премії «Гілка Золотого каштана» (2015), премії імені Василя Юхимовича (2017), премії імені Івана Огієнка 2018 року у галузі література, літературно-мистецької премії імені Пантелеймона Куліша (2019).

Видавництво АПРІОРІ

Львів, вул. Катедральна, 2/4,

apriori.knyga@gmail.com

www.apriori.lviv.ua