Хоча згідно зі Статутом Національної Спілки письменників України до неї може вступити людина, якій виповнилося шістнадцять, втім упродовж 80-літньої історії Львівської письменницької  організації таких випадків не багато. І цьому є пояснення: щоб написати книжку – одного письменницького хисту недостатньо, ще має бути досвід – житейський і літературний. А звідки йому взятися в 16 чи в 18? Бувають лише винятки, коли юне й унікальне обдарування являє світу оригінальну думку, неординарне бачення.

Такою є Оля Вовк, одна з наймолодших членкинь Львівської письменницької організації, багатогранна особистість, актриса, дизайнерка одягу,  яка закохана в музику і студіює режисуру. А вчора в конференційній залі готелю “Дністер” у Львові з нагоди всесвітнього дня дитини, в рамках благодійної події «Усі ми родом з дитинства» відбулася  презентація її нової збірки казок “Літанка”.

В своїх казках, що вже стали впізнаваними, Оля Вовк відстоює думку: “Ми не можемо змінити світ, але можемо змінити до нього своє ставлення, і тоді довкілля заграє дивними барвами”.

Враженнями від творчості Олі Вовк поділилися знані письменниці: Марія Людкевич, Леся Бернакевич, Наталія Гурницька, Ілона Ельтек.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ

555