Для письменників Миколаєва новий рік розпочався із значної події. У першому місяці свій 80-літній ювілей відзначив В’ячеслав Качурін, поет, який стояв біля витоків Миколаївської письменницької організації. 

Святковий вечір відбувся в міському Будинку вчителя, де протягом 30 років поет очолює творче об’єднання «Пегас».

Ніхто не скаже краще про поета, як він сам і його вірші. Миколаїв – рідна домівка письменника. Тому не дивно, що вечір розпочався піснею на слова Качуріна «Миколаївський вальс», яку виконав Євген Долгов, Заслужений працівник культури України.

Щире слово самого іменинника і виконані ним авторські пісні під гітару, знайшли дорогу до вдумливого слухача, адже вони пронизані простотою і відкритістю.

Усі, хто виходив на сцену, вітали автора понад двадцяти поетичних збірок, більше двохсот пісень,  говорили про красу і гармонію таких понять, як поезія і музика.

Колективи, це народна вокальна студія Миколаївського Будинку вчителя, керівник – Заслужений артист України Олександр Сичьов, народний гурток української пісні «Візерунок», керівник Василь Стефанюк, солісти народної вокальної студії Лариса Миронова, Наталія Ковальова, Світлана Соколова, Олег Кедіс, Заслужений діяч мистецтв України виконували пісні на слова ювіляра.

Цього вечора у Заслуженого працівника культури В’ячеслава Качуріна додалася ще одна нагорода: Почесна відзнака «Зірка культури міста Миколаїв», яку вручив заступник міського голови Анатолій Петров. З чим і вітаємо ювіляра.

Нових творчих звершень!

Віра Марущак, голова

Миколаївської письменницької організації НСПУ