Неймовірно яскраве, емоційне, щедре на щирість і добросусідство дійство «Живий ланцюг єднання» напередодні Дня соборності України 100-річчя Акту Злуки УНР та ЗУНР відбулось, що дуже прикметно, на греблі Дністровської ГЕС на кордоні Чернівецької та Вінницької областей.

Делегація Дністровської ГАЕС долучилась до цієї патріотичної акції, активно підтримавши символічне єднання представництва громад Чернівецької, Вінницької та Хмельницької областей.
Завдяки чудово продуманому відділом культури Новодністровська сценарному задуму, свято вдалося, зворушивши серця кожного, хто долучився до дійства, хто щиро протягнув свої руки, утворивши символічний ланцюг єднання на греблі першої з Дністровського каскаду гідроелектростанції. На простори від древньої Бессарабської землі до Поділля на хвилях прадавнього Тіраса-Дністра линули патріотичні вірші та пісні, поєднуючи ще зовсім незнайомих городян і селян українським яскравим перевеслом волелюбства і добросусідства, які віднині виявили бажання бути добрими друзями, аби спільними зусиллями творити нове і обов’язково мирне та щасливе сьогодення своєї рідної України.
 
Я з тобою дихаю, Вкраїно,
І збираю разом врожаї,
Прокидаюсь вранці солов’їно,
Обіймаю ріки і гаї.
 
Я з тобою мрію, Україно,
Про квітучу долю молоду,
За доньку молюся і за сина,
І за цвіт щедротний у саду.
 
Я з тобою плачу, Україно,
Аж до болю стиснувши струну,
І кричу у розпачі чаїно,
В сотий раз проклявши цю війну…
 
Я з тобою вірю, Україно
В світлий день і мирні небеса,
Щоб всміхались кетяги калини
І бриніла радісно роса!
 
Я з тобою квітну, Україно,
Набираюсь мудрості і сил,
І в обіймах тішуся родинно
В жовто-синім сяєві вітрил!
Інна ГОНЧАР
Фото Володимира ЖУКА