Звання Почесного Командора Єрусалимського Ордену Святого Гробу Господнього присвоєно колишньому правлячому єпископу Бучацької єпархії УГКЦ владиці Іринею Білику.

Диплом та орденську медаль єпископу-емериту, а тепер – каноніку папської базиліки Святої Марії Більшої (Santa Maria Maggiore) у Римі, вручив в римській каплиці Святої Покрови делегат Великого Маґістра адвокат доктор Данило Ріппонті.
У такий спосіб Управа Єрусалимського Ордену Святого Гробу Господнього відзначила просвітницьку місію владики Іринея.
Орден Святого Гробу Господнього є найдавнішим християнським Орденом, який був заснований у IV столітті н.е. імператором Костянтином Великим.
Його поява пов’язана із бажанням перших християн в Єрусалимі, в Храмі Гробу Господнього, захистити й зберегти одну з найбільших християнських святинь.
Лицарський Орден Святого Гробу був відновлений Папою Пієм ІХ у 1847 році, як мирянська організація, завданням якої є духовне зростання членів та підтримка Церкви у Святій Землі в широкому значення цього слова.
У наш час Орден складається з лицарів і дам, розподілених по національних командорствах. Діяльність Ордену розповсюджується на ряд приходів і шкіл, так само як і на інші добродійні заклади Католицького Єрусалимського патріархату. Як військовий орден Святого Престолу, він повністю підпорядкований Папі Римському.
На сьогодні Єрусалимський Орден Святого Гробу Господнього нараховує близько 30 тисяч членів, поділених на Намісництва та Делегатури у 35-ти країнах світу.
 Komandor.JPG