З перших хвилин зустрічі з учнями Миколаївського ліцею ім. М. Аркаса, відчула непідробну цікавість. Дітлахи закидали запитаннями. Царювала неймовірна атмосфера довіри, затишку. Немов зустрілися давні хороші друзі. Думаю тому, що цьому передувало  не лише читання казки, розміщеної на фейсбуці «Білий Бичок», а й розповідь Світлани Валеріївни Фоміної, учителя української мови і літератури про знайомство з письменником.

Як розповідає педагог, ліцеїстам не терпілося поспілкуватися з ттворчою людиною.

Дружба із Світланою Валеріїною розпочалася давно. П’ятнадцять років тому я працювала на двох роботах: в обласній бібліотеці для юнацтва і Першій українській гімназії ім. М. Аркаса. Саме до книгозбірні запросила учнів гімназії. Там і познайомилися. Уже пізніше, зустрічаючись у коридорах навчального закладу, не раз отримувала запрошення від учителя на уроки  літератури рідного краю. Вони проходили цікаво і повчально бо досвідчений учитель фонтанує цікавими ідеями і втілює  їх в життя.

Внутрішній світ хлопчиків і дівчат був наповнений жагою більше довідатися про творчість письменника, зазирнути в закулісся творчого процесу і навіть спробувати свої сили у написанні текстів. Дуже сподобалася ідея Дмитра Россінця написати своє закінчення згаданої вище казки. Ось що з цього вийшло:

Бичок розповів Санті про маленького хлопчика і його хвору маму. Санта вислухав його, замислився.

Уночі малий підійшов до вікна. Раптом з'явилося різнокольорове сяйво у небі. Пішов білий і пухнастий сніг. У кімнату до нього зайшла мама. У неї в руках були білі квіти. Вона була такою щасливою, а головне – здоровою!  Хлопчик усміхнувся і тихенько промовив: «Дякую, Санто!»

Люди, вірте в дива!

Мені сподобався таке закінчення так само як і його однокласникам учням 5-А класу Максиму Моісейчеву, Кирилу Давидчуку, Єлизаветі Мазур,  учням 6- Єлизаветі Алексеєнко, Артуру Кореневу та іншим.

Онлайнзустріч була  дружньою,  теплою і світлою. На якийсь час ми разом забули про жахіття війни, отримали позитивні емоції.  Заохотила дітей до творчості. Сподіваюся, у найближчому майбутньому буду читати казки Дмитра Россінця, якому порадила пробувати свої сили у творчості.

  Віра Марущак,

голова МОО НСПУ