18 грудня 2021 року на Софійській площі відбулося урочисте засвічення ялинки за участі мера міста Києва та представників КМДА. На відкритті також брали участь академічний камерний хор “Хрещатик” та переможниця Всеукраїнських змагань юних фігуристів Єлизавета Гаєвська.

Цьогоріч FolkUkraine вирішили присвятити особливу увагу різдвяним традиціям і створити унікальну інсталяцію шопки навколо ялинки з фігурами Ісуса Христа, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, ангелів та колядників навколо новорічної ялинки. Красуню-ялинку, 31 м заввишки, прикрашають понад 20 тисяч іграшок червоного та золотого кольорів, а 58 тисяч вогнів гірлянд теплого кольору у вигляді великого купола сприяють святковій атмосфері.

До ярмаркового містечка ведуть чотири святково прикрашені арки, з чотирма люстрами по центру кожної.

Навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому розташована ковзанка у вигляді тунелю для любителів спортивних розваг. Відвідувачів зустрічають святкові комети, які символізують різдвяні зірки. Навколо ялинки також розташовані дитячі атракціони, різноманітні фотозони, а також тепла арт-зона для відпочинку. На площі лунає різдвяна музика.

На Володимирському проїзді також розкинулось ярмаркове містечко, святково прикрашене ілюмінацією, де відвідувачі можуть почастувати їжею, напоями та придбати сувеніри на згадку. Триватиме дійство до 16 січня 2022 року.

Про історію Різдва: https://www.facebook.com/425064567577557/posts/4601117529972219/?d=n

FolkUkraine– етнокультурний проєкт, заснований у 2007 році компанією GlobalDecor.

Ми організовуємо масштабні заходи, в яких обов’язково присутні дві речі: європейський рівень та національний колорит.

Мета Фольку – об’єднувати людей. Ми сповнені бажанням творити й організовувати такі заходи, що лишать емоцію всередині кожного, хто стане нашим гостем. Серед наших проектів: Новий Рік на Софії та Контрактовій площі, Новий Рік Між Двома Дзвіницями, День Києва, Фестиваль Писанок, День Вишиванки, Фан-зона на Софії.

Ми проживаємо кожен захід від народження ідеї до усмішок відвідувачів, які стають частиною свята.