«Душі яскраві грані» – така назва виставки авторської та колекційної ляльки мисткині з Кременеччини Лідії Лапки. Відкрилася вона в обласному літературно-меморіальному музеї Юліуша Словацького до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.  

Діятиме виставка до кінця листопада, вхід безкоштовний. Понад тисяча ляльок – як власних, виплеканих безсонними ночами і тривожними днями, так і колекційних, привезених у подарунок із різних країн: Марокко, Австрії, Мальти, Прибалтики, Польщі, Греції тощо.

Враження неймовірні. Не вперше бачу виставку Лідії Лапки, і не вперше зачудовуюсь. Можна годинами споглядати і споглядати. Кожна робота – як частинка великої України, багатобарвної і нескореної: «Баба Катря», «Ликерія», «Мокрина», «Пані Льоля», «Кременецька панночка», «Одарочка», «Веснянка»,  «Полісяночка», «Душа Майдану», «Українська Амазонка», «Бучанка», «Віра», «Біженка», «Болюче побачення», «Скорботна мати», «Нескорена»…

Надзвичайна колористика, органічність, витонченість, оригінальність. Саме це вирізняє творчий стиль Лідії Лапки.

Хочете повернутися в дитинство і назавжди полюбити мистецтво лялькарства – тоді вам сюди, у яскравий і багатобарвний світ Лідії Лапки, мисткині, яка майже сорок років віддала освітянській ниві (була методистом дошкільного виховання). Це справжня лялькова феєрія.

Юлія БОНДЮЧНА