“На моїх очах сльози з двох причин: нема сьогодні тут Любові Хомчак – моєї літературної мами, з «Книжковим двориком» якої ми об’їздили в мирний час Україну – з Заходу до Сходу, з Півночі на Південь, і яка тепер у засвітах. А ще сумно, що не змогла приїхати до Львова моя рідна мама через проблеми зі здоров’ям, – розпочала свою зустріч з колегами по перу у Львівській письменницькій організації літератора зі Стрия, авторка поезій та прози Зоряна Кіндратишин. 

В її творах відчувається великий потенціал. І якщо дати йому поштовх, якщо письменниця продовжуватиме активно працювати над словом, то в майбутньому зможе сягнути значних літературних висот.

Усі, хто поділився враженнями про творчість молодої стриянки (Петро Шкраб’юк, Зиновій Суходуб, Віктор Палинський, Ліліана Косановська, Леся Бернакевич, модератор заходу Олесь Дяк), сходилися на думці, що літературні тексти авторки щирі, відверті. Крім того, вона по-справжньому любить свій край, про що засвідчує хоча б той факт, що події в її книгах прози для дітей відбуваються в рідному Стрию (вчителька за фахом, Зоряна закликає вихованців не цуратися рідного міста. І якщо доведеться бувати в чужих краях, то на запитання “Звідки ви приїхали?” називати не Львів за всієї поваги до цього міста, а відповідати “Я – зі Стрия Львівської області”) …

Під час творчої зустрічі звучали пісні на слова Зоряни Кіндратишин. Їх емоційно виконав композитор, музикант і виконавець Олександр Свєтогоров.

У завершальних словах очільника Львівської письменницької організації Олеся Дяка прозвучала думка про те, що Зоряна Кіндратишин має усі шанси ще цього року поповнити ряди членів НСПУ.

Пресслужба Львівської письменницької організації НСПУ

9