21 червня у Кропивницькому розпочали презентувати антологію «Поезія без укриття», що стала хронікою протистояння й незламності. Як йдеться в передмові до видання, «задум видати цю книгу зародився саме у Кропивницькому, адже в дні війни це місто стало серцем, що б’ється між сходом і заходом, стаючи прихистком для тих ,хто вимушено покинув свій дім».

Захід відбувся у приміщенні Центральної міської бібліотеки імені Володимира Панченка. Участь у розмові взяли автори книги: Оксана Буянова, Надія Гармазій, Сергій Гейко, Роман Любарський, Ольга Могильда, Валентина Саєнко, Павло Чорний. Під час заходу присутні мали змогу почути вірші в авторському виконанні, а також дізнатися про те, як велася робота над створенням антології.

Це був тільки перший вихід у світ «Поезії без укриття». Впродовж червня-липня в Кропивницькому планують представити книгу в різних локаціях міста. Як зазначають організатори, усі презентаційні заходи будуть різними за жанром, що зробить їх цікавими для громадськості.

Зокрема, вже 27 червня в приміщенні обласної бібліотеки для юнацтва імені Євгена Маланюка відбудеться захід під назвою  «(НЕ)розстріляна поезія: знайомство з книгою та її авторами». Під час цієї зустрічі до розмови будуть залучені автори з різних міст України за допомогою сучасних інтернет-технологій.

На 29 червня заплановано провести круглий стіл на тему: «Література в умовах війни» за участю авторів антології, науковців, журналістів, видавців. Ця подія відбудеться в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Д. Чижевського.

10 липня у Кропивницькому на містян чекає захід «Поезія і музика без укриття», під час якого присутні зможуть почути живе виконання поезії та музики. Захід планують організувати у волонтерському просторі «Мир 2.0.».

15 липня автори антології «Поезія без укриття» запрошують у садок Літературно-меморіального музею І. К. Карпенка-Карого на перфоманс «Озброєні словом».

288

28