Напередодні свята жінок, весни і миру галерея сучасного мистецтва України «Арт-кафедра» представила на виставкових майданчиках арт-кафе «Стоп Кадр» дві міні експозиції присвячені образу жінки у мистецтві.

Мистецтвознавець Зоя Навроцька розповіла, що на виставці представлені роботи здебільшого луцьких художників, які в своїх роботах дуже шанували та обожествляли жінку.
Перша експозиція презентує глядачам твори відомих луцьких художниць Наталії Кумановської та Галини Івашків. Роботи взяті з основного фонду галереї.
Представлені твори тонко передають лірично-поетичних настрій мисткинь. Полотна Галини Івашків випромінюють світло, чистоту, вони наповнені особливим легким, весняним нотами.
За емоційною стриманістю творів не можливо не відчути аромат справжньої поезії. У просторі своїх полотен художниця гармонізує довкілля і символічний образ жінки.
У творах художниці Наталії Кумановської жінка символізує життя, історію, є втіленням краси. Малярство миткині — це тональні вібрації витончених поєднань кольорів, віртуозність контурів, проникливе звучання ліричного настроєвого лейтмотиву.
Друга експозиція також представлена з основного фонду галереї «Арт-кафедра». У ній представлені твори відомих художників-чоловіків, чільне місце у творчості яких займали жінки.
Зокрема, представлені роботи трьох волинських художників Григорія Чорнокнижного, Костя Борисюка та Миколи Кумановського, а також одна картина тернопільського художника Володимира Чорнобая.
Живописець Григорій Чорнокнижний наділяв жінок божественною красою, вони були для митця джерелом натхнення і творчого пошуку.
Роботи художників вражають емоційною наповненістю, передають гармонію і красу жінки у сучасному світі.

 

????????????????????????????????????

Івашків_Галина_2

Галина Івашків

 Володимир-Чорнобай_Зоране-поле

Володимир Чорнобай. Зоране поле

 

 Григорій_Чорнокнижний_Спрогади_про_Афродіту-

Григорій Чорнокнижний. Спрогади про Афродіту

 

 Кость_Борисюк_Обнажена.

Кость  Борисюк. Обнажена

 

Кумановський_Микола_твори_про_жінок.

Кумановський Микола. Твори про жінок

 

 

 Наталія_Кумановська

Наталія Кумановська

 

Наталія_Кумановська_

Наталія Кумановська