В історичному центрі міста Бережани в ансамблі архітектурно-цінних забудов виділяється масивний привабливий корпус, споруджений ще в період Австро-Угор¬ської імперії як будинок цісарсько-королівського окружного суду. 1959 року Міністерством сільського господарства УРСР було видано наказ “Про організацію технікуму механізації сільського господарства в місті Бережани”.

Цими травневими днями агротехнічний коледж та агротехнічний інститут у Бережанах відзначають 60-річ¬ний ювілей із моменту заснування. В урочистостях узяли участь ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко, голова наглядової ради НУБіП України Микола Томенко, ректорат НУБіП. Святковий візит розпочався зі вшанування пам’яті Героя Небесної Сотні, колишнього студента агротехнічного інституту Устима Голоднюка. Гості й ор-ганізатори ювілейних заходів поклали запалені лампадки й букети квітів до пам’ятної дошки загиблого юнака та схилили голови в тихій молитві.
14 травня з нагоди ювілею навчального закладу відбулася зустріч випускників різних років та поколінь – технікуму механізації та електрифікації сільського господарства, агротехнічного коледжу й агротехнічного інституту. Відкрили зустріч випускників директор агротехнічного інституту Мирон Жибак та директор агротехнічного коледжу Світлана Пилипишин, які привітали гостей, зробили короткий екскурс в історію розвитку навчального закладу та розповіли про досягнення.
15 травня агротехнічний коледж та агротехнічний інститут гостинно відчинили двері й щиро привітали ветеранів праці. Кожен із ветеранів – окрема історія, сторінка великої книги, яка писалася 60 років. Кожен має безліч спогадів, історій, тому в залі панувала дуже цікава й тепла атмосфера спілкування.
16 травня відбулася Міжнародна науково-практична конференція “Наука і освіта в інтелектуально-іннова¬ційному розвитку суспільства”. Доповіді викликали живий інтерес в аудиторії, у тому числі студентів та аспірантів, які були присутні на конференції. За результатами конференції опубліковано солідний збірник тез. Також видано чудовий ювілейний буклет.
У рамках святкових заходів відбулася зустріч студентської молоді закладу з керівництвом університету – проректором із навчальної і виховної роботи Сергієм Квашею та директором навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку Геннадієм Ржевським. Традиційно пройшли студентські спортивні змагання та розваги за участі студентської молоді всіх факультетів і відділень.

Тетяна Бідзіля.