У Гальбронні відбувся мітинг на підтримку Міжнародного кримінального суду  Гааги, який видав ордери на арешт президента російської федерації путіна і уповноваженої з прав дитини російської федерації львової-бєлової. підозрюваних у скоєнні міжнародного злочину – незаконного примусового переміщення українських дітей.

Президентом можеш бути, чи не бути, але людиною повинен бути. Путін про це чи не пам’ятає, чи цього у нього ніколи не було. І не цей раз не тільки світова громадськість, а й органи судової влади втрутилися і оголосили свій вердикт: арештувати  злочинця – російського президента. В будь-якій країні Римського права, і нехай його важко витягнути з бункера, рано чи пізно покарання навідається до нього не лише в документах європейської кримінальної влади, а й у очах тих дітей, яких розлучив з сім’ями і родинами. Переконана, що на цей раз йому не викрутитися.

Про це йшлося у виступах на мітингу громадського діяча Гайльбронну Анастасії Козак, оперного співака Сергія Іванчука, біженки з Маріуполя, волонтера Олени Хаваліц, яка розповідала про події минулого року, які відбувалися у Маріуполі: попри величезний надпис «діти», який можна було побачити з неба, російські найманці з особливою люттю бомбили драматичний театр, де знаходились матері і діти.

Я, як модератор мітингу, загострила увагу присутніх на тому, що росіяни не планують повертати наших дітей додому. Вони проводять їм медичний огляд, ділять їх за категоріями,  відбирають здорових, щоб поповнити свою націю. Розповідала про сценарії які застосовують росіяни для  розлучення дітей з родиною.

Мітинг проходив двома мовами. Вдячна Наталії Плечистовій за бездоганний переклад німецькою.

Піснею «Червона калина» разом із співаком і музикантом В’ячеславом Кодіцею привітали захисників з Днем національної гвардії України. Вони захищають наше сьогодення і майбутнє, яке належить дітям.

Впевнена, Боже покарання знайде негідника путіна і покарає за все зло що зробив на цьому світі.

Віра Марущак,

голова Миколаївської обласної організації НСПУ

202

2023