Яскравим прикладом того, як процеси державотворення в нашій країні має підтримувати не лише влада, а й громадськість, стала сьогоднішня імпреза «…Задзвонили срібні дзвони в Україні».

Її ініціаторами виступили Дніпропетровська обласна організація НСПУ та ВСП «Дніпровський фаховий коледж електрифікації ДДАЕУ». Захід був присвячений 105-й річниці з Дня злуки на Софіївський площі у Києві, який ознаменував возз’єднання ЗУНР та УНР в єдину державу.

Місцем локації імпрези була обрана  Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія, яка так само приділяє багато увагу проведенню  роботи з національно-патріотичному виховання земляків.

Програма заходу виявилася насиченою, зокрема, присутні змогли побачити і почути виступи очільників організацій ініціаторів дійства; експрес- доповідь  кандидата історичних наук Юрія Берестня; художнє слово від членів ДОО НСПУ Євгена Безуса, Володимира Кільченського, Анни Щербак; виступ співочого дуету  «Січеславці» у складі Олега Назаренко та Василя Сахарова. З особливим теплом зустріли присутні душпастерське слово отця Василя Колодія (УГКЦ) та Михайла Стіньо (ПЦУ).

Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. Нині, коли росія знову прагне знищити українську державність і окупувати нашу землю, соборність є передумовою успіху нашого опору зовнішній агресії.

А директор ВСП «Дніпровський фаховий коледж електрифікації ДДАЕУ» Микола Цоколенко так пояснив ініціативу проведення згаданого заходу освітнім закладом, який він очолює: «Формування у студентів національно-патріотичної свідомості, і не лише у них, сьогодні просто життєво важливе завдання для самого існування української нації.  Адже нині ніхто в світі не знає, коли закінчиться російсько-українська війна, що чекає наш народ по її завершенню і єдине, що ми розуміємо  достеменно: часи будуть нелегкими. За таких умов лише соціум, який складається з патріотичного, свідомого загалу може розраховувати на успіх».

Залишається додати, що і майстри красного слова, і освітяни збираються й надалі продовжувати співпрацю на теренах національно-патріотичного виховання населення.

Пресслужба ДОО НСПУ