Через повномасштабне вторгнення російських військ в Україну було серйозно пошкоджено Ліцей №1 Гостомелі. У ході воєнних дій російські солдати знищили вагому частину ліцею: вибиті вікна та двері, зруйновані стіни та стелі, розбита техніка. Частину коштів на відновлення ліцею вже знайдено, йде ремонт будівлі. Проте їх не достатньо, щоб придбати комп’ютери та нову мультимедійну техніку, яка необхідна для забезпечення навчального процесу. До цього напрямку у допомозі ліцею долучився і Благодійний фонд “Перемога України”.

Відео https://youtu.be/4BNUw79NybI

Сергій Регеда, виконавчий директор фонду “Перемога України”:  ”Починаючи з  24 лютого російські варвари холоднокровно знищують все саме дороге для нас, направляючи свої ракети на житлові будинки, школи, дитячі садки, університети, торгові центри. Вбивають і калічать наших людей, наших дітей. Але ми не здаємося, ми боремось і відновлюємось.  

Багато людей вже повернулись та планують повертатися до своїх домівок. Вони хочуть зробити все можливе, щоб жити повним життям. І крім іншого, щоб у їхніх дітей була можливість здобувати повноцінну освіту! Тож, команда нашого фонду, яка  переважно мешкає в  Гостомелі та Бучі , не могла не відгукнутись на прохання про допомогу гостомельському ліцею №1. Бо наші діти – то наша надія, наше майбутнє!

Ми будемо звертатись за підтримкою до відомих людей, до українських міжнародних фондів та компаній, світової спільноти. Кожна гривня, долар або євро допоможуть і наблизять нашу спільну перемогу!” 

Гордістю ліцею була мультимедійна техніка: комп’ютери, проєктор, екрани, периферійні пристрої, електронні програмні засоби навчального призначення, розподілені між 60 кабінетами. Відтак, учні мали можливість займатися в комп’ютерних класах, класі нетбуків, лабораторії робототехніки, двох майстернях, спортивних залах, бібліотеці, актовій залі, оснащені необхідним обладнанням. 

Завдяки цим технічним засобам навчальний процес був цікавим, а найголовніше – плодотворним та результативним: учні неодноразово ставали переможцями олімпіад, конкурсних робіт МАН, спортивних змагань та творчих конкурсів. 

Володимир Миколайович Захлюпаний, директор Ліцею №1 в Гостомелі: “⁩Наразі  в ліцеї активно ведуться ремонтні роботи – відновлюється дах, стіни, вхідна група. Замінюються вибиті двері та розбиті вікна.

Але цілі стіні та вікна – це ще не все. Для відновлення повноцінного навчального процесу ліцей потребує нової техніки та інтернету. Ми хочемо, щоб у наших дітей були найкращі умови для навчання онлайн чи офлайн. Тож,  ми звертаємось по допомогу до усіх небайдужих! 

Наші діти заслуговують на найкраще!” 

Оскільки навчальний процес планується відновити з 1 вересня, ліцею необхідні:

  • Ноутбуки – 70 шт.
  • Системні блоки – 50 шт.
  • БФП (принтери) – 30 шт.
  • Проєктори – 30 шт.
  • Відновлення Інтернету

Попередній кошторис на це обладнання складає 1,800,000 гривень або 50 000 доларів.

Ми віримо, що спільними зусиллями ми зможемо подарувати йому нове життя і зробити все, щоб він відкрив свої двері для вдячних учнів та працівників до 1 вересня!

Як можна допомогти: 

Карта Приватбанку БФ “Перемога України” в гривнях 4246 0010 0362 4297

Більше можливостей допомогти – за посиланням https://victoryofukraine.com.ua/ua/rekvizity

Про благодійний фонд «ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ»

Засновники та волонтери БО «Благодійний фонд «ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ» розпочали свою активність наприкінці лютого 2022 року, з початком відкритого нападу російської армії на територію України. Ми просто не могли стояти осторонь і почали робити все можливе, щоб допомагати та наближати нашу перемогу, Перемогу України! Спочатку це була волонтерська діяльність в різних регіонах України, куди нас розкидала війна, а згодом ми об’єднались та зареєстрували наш Благодійний фонд, щоб зробити нашу допомогу більш структурованою та ефективною. Основна частина нашої команди – з Гостомеля та Бучі, які так сильно постраждали від обстрілів та жорстоких дій окупантів. Тому наша робота та підтримка в першу чергу спрямована на максимальну допомогу та відродження цього регіону.