У її погляді, направду, зустрічаєш мудрість і підтримку, розуміння та співчуття, розраду і тепло, доброту і красу душі, поєднані, безперечно, із професіоналізмом та відданістю справі всього свого життя.

Майстерно й успішно зводити дебет з кредитом у всіх лабіринтах та напружених ритмах професії – саме так зафіксувала свого часу провідна зоря у життєвому нотатнику заступника головного бухгалтера відділу бухгалтерського обліку та звітності Дністровської ГАЕС Лілії Михайлівни МОТУЗОК, котра відчуває пульс цієї унікальної гідроспоруди упродовж ??? літ.
Навдивовижу гармонійно вдається їй бездоганно виконувати свої посадові обов’язки, ретельно і відповідально здійснюючи на громадських засадах бухгалтерський облік у первинній профспілковій організації філії та Чернівецькій обласній організацій працівників енергетики та електротехнічної промисловості. А ще – яскраво та філігранно оздоблюючи свій вільний час натхненними митями вишиваної краси: рукотворні картини нашої колеги неодноразово отримували прихильність та особливі враження відвідувачів і журі традиційного фестивалю творчих робіт енергетиків, зініційованого компанією «Укргідроенерго» – чудовий бузок привітно зустрічає її на робочому місці. А ще – бути дбайливого господинею та берегинею відомої у Новодністровську родини, зокрема мамою знаного у музичних колах України і за її межами акордеоніста-віртуоза, переможця численних міжнародних конкурсів, викладача ??? Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського Дмитра Мотузка та відомого на Бессарабії саксофоніста, заступника начальника гідроцеху Дністровської ГЕС-1 Володимира Мотузка, котрий свого часу був завідувачем їдальнею Дністровської ГАЕС. А найчарівніші свої душевні скарби віддає Лілія Михайлівна достоту чудовим онучатам ??? та ??. А ще – ця жінка, що отримала від люблячих батьків таке особливе квіткове наймення, справді розкошує у багатобарвному світі флори, із насолодою творячи ексклюзивний затишок на своїй присадибній ділянці. Ось так здатна ця жінка щоразу додавати своїй життєвій палітрі професійного росту і родинного затишку, множити власні знання і багатогранне перевесло долі, ділити щедрі струни єства на усіх, хто того потребує і кому те цінно, а якщо і віднімати, то лише пройдені шляхи-дороги і видатки та витрати у своїй бухгалтерській магії цифр.Щиро і справжньо генеруючи енергію добра й любові у цьому житті, Лілія Михайлівна Мотузок удосконалює свою професійну майстерність, чим заслужила великий авторитет у керівництва станцією та серед колег. Зокрема із неабиякою повагою про неї говорить головний бухгалтер філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Еліна Дунаєвська:
– Можна довго і багато говорити про людину, яку поважаєш і цінуєш, але і цього буде замало у порівнянні зі щоденним спілкуванням. Лілія Михайлівна – гарна жінка, талановитий спеціаліст своєї справи з унікальним світоглядом, наповненим мудрістю, добротою і, водночас, строгістю. Справжня Берегиня своєї родини і нашого маленького колективу. Завжди вміє підібрати влучні слова, які здатні залагодити любі розпачі. Чудова мати двох талановитих синів, які вже і самі татусі та, завдяки духовному маминому наповненню, дбайливо обігрівають турботою свої сім’ї. Вдячна долі, що звела мене із нею! Непрості дороги ми пройшли, багато нового для нас обох довелось подолати і впровадити; надійність, мудрість і стабільність є запорукою успіху нашого тандему. Хочу побажати, в першу чергу, міцного здоров’я, гарного настрою і щоб ніколи не вичерпувалось джерело натхнення і життєвої мудрості, нехай здійснюються мрії!
Тому і щиро раділи колеги, коли з нагоди професійного свята – Дня енергетика – у грудні минулого року Лілія Михайлівна була нагороджена відзнакою Приватного акціонерного товариства «Укргідроенерго» – нагрудним знаком «Почесний працівник „Укргідроенерго“».
Новий лютий укотре збагатив скарбничку долі, вивівши бухгалтерський і життєвий баланс на якісно новий рівень. Попереду – цікаві, енергетично змістовні сторінки, що знову і знову красномовно засвідчать: жінка в енергетиці – не випадковість, а таки закономірність!

Інна ГОНЧАР
Пресслужба Дністровської ГАЕС