З початку існування Кременецький ботанічний сад є навчальною базою для профільних установ Волино-Поділля. Як «колиска української ботанічної науки» він об’єднує не лише майбутніх ботаніків, а й медиків, фармацевтів, екологів.

Спадок знавців ботанічної науки – Францішека Шейдта, Діонісія Міклера, Віллібальда Бессера – продовжує жити в поколіннях молодої, креативної та ініціативної юні. Навчальну практику на базі установи щороку традиційно проходять студенти Рівного, Луцька, Тернополя, Кременця. Днями чудову нагоду попрактикуватися мали студенти спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» Фахового медичного коледжу КЗВО «Рівненська медична академія» та спеціальності 101 «Екологія» Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Т. Шевченка. На них чекав не лише захоплюючий світ реліктових, червонокнижних видів, рослин-екзотів, лікарських і пряносмакових, нових і малопоширених культур, а й кваліфіковані методичні поради наукових працівників, які знадобляться у майбутньому. 

Наукові екскурсії з елементами інтерпретації, захоплюючі краєвиди, панорами, які відкриваються з території Кременецького ботанічного саду на історичний центр міста, реліктові споруди, некрополі – усе це справляє незабутні враження і спонукає повернутися сюди ще раз.

Юлія БОНДЮЧНА,

Провідний фахівець сектору еколого-освітньої роботи

Кременецького ботанічного саду