Львівська обласна організація Національної Спілки Письменників України  відкрила цьогорічний презентаційний сезон. Але, дотримуючись постанови Кабінету Міністрів про локдаун # 1236, запрошуються лише автор та причетники книги (літературний редактор, коректор, художник, дизайнер, видавець, критик) з відповідним носінням масок та дотриманням соціальної дистанції.

Цього разу презентувалися дві книги, які напередодні вийшли у світ у видавничій серії «Бібліотека Крилатого Лева».

Книга “Дочекатися Божих птахів” є дебютом у прозі львів’янки Наталії Яреми і вражає правдивістю. Адже в основу її оповідань покладені реальні житейські історії сучасності. Читач неодмінно зверне увагу хоча б на такі рядки авторки: ” Люди, втомлені карантином, виглядали так, ніби їх випустили з в’язниці…” Чи не заявка на добру прозу, пронизана питаннями і відповідями на морально-етичні проблеми нашого сьогодення?

Ім’я українського письменника зі Словаччини Юліуса Панька  майже невідоме в Україні. Ця несправедливість протривала до участі автора у п’ятому Міжнародному літературному конкурсі рукописів прози на кращу книжку року “Крилатий Лев”-2020. У сатиричній повісті Юліуса Панька “Я – Михась” вималювані типи народних характерів, українців Піддуклянщини, виразником яких він є і які здавна проживають в оточенні польського та словацького етносів.

Модерував на літературному святі в.о. голови Львівської письменницької організації Олесь Дяк.

Презентації камерного формату відбуватимуться в нашій Спілці, допоки діятимуть умови карантину.

Бернакевич Леся

IMG_1215