Управа Львівської обласної організації Національної спілки письменників України інформує про відродження Літературної премії імені Богдана Ігоря Антонича «Привітання життя», яка перезавантажується з метою активізації літературної творчості молоді України і зарубіжжя в галузі поетики. Вона покликана в першу чергу вчасно виявляти, відзначати та сприяти творчому зростанню молодих авторів поетичних збірок, які пишуть українською мовою. Офіційно оголошується прийом творів на 2023 рік.

До розгляду братимуться до уваги збірки поезій українською мовою, що були видані протягом останніх п’ятьох років.

Пропозиції для відзначення Премією приймаються до 1 вересня.

Творчі  доробки на здобуття Премії подають  обласні організації національних творчих спілок, літературно-мистецькі об’єднання, товариства, фонди, редакції періодичних видань, громадські організації культурно-мистецького спрямування та самі автори із зазначенням короткої характеристики твору та його автора.  Ксерокопія підтверджуючого документа учасника конкурсу  (паспорта, свідоцтва про народження)  обов’язкова для визначення його віку, який не має перевищувати 28 років станом на 5 жовтня. Контактні номери телефонів та електронна адреса також обов’язкові.

Присудження Премії здійснюється через конкурсний відбір незалежним журі, склад якого визначає управа Львівської письменницької організації.

Для учасників конкурсу встановлюються такі відзначення:

  • диплом 1 ступеня;
  • диплом 2 ступеня;
  • диплом 3 ступеня;
  • заохочувальний диплом.

Конкурсантові пропонується  подати три примірники  збірок поезій, які не повертатимуться, позаяк організаційна управа Премії формуватиме бібліотеку учасників та переможців цього конкурсу.

У планах організаційної управи – видання збірника кращих поетичних добірок переможців і фіналістів конкурсу під назвою «Привітання життя».

Конкурс має всеукраїнський статус, тож  здобувачі премій не обмежені проживанням на території Львівської області.

Вручення Премії відбуватиметься у Львові 5-го жовтня, в день народження Богдана Ігоря Антонича.

Матеріали (збірки поезій) на здобуття Премії подаються претендентом особисто або уповноваженою ним особою (організацією), або надсилається коштом відправника до 1 вересня поточного року у Львівську обласну організацію НСПУ за адресою: 79000, м. Львів-центр, вулиця Соломії Крушельницької, 17, або «Новою поштою», відділення № 14 з приміткою: «На конкурс «Привітання життя». Контактний телефон: 097 575 43 57 (Леся Бернакевич),  довідка:   067 713 68 74.

Олександр Дяк,

керівник проєкту