Львівська обласна організація Національної спілки письменників України  оголошує конкурс на Літературну премію імені Ірини Вільде на 2021 рік. Її призначають  за найкращу книжку прози без тематичних обмежень. До розгляду приймаються твори українською мовою, написані на високому художньому рівні, що були опубліковані протягом останніх трьох років.

До розгляду не будуть допущені твори, що вже були відзначені іншими літературними преміями, а також рукописи та електронні варіанти текстів!

Творчі  доробки на здобуття Премії подають члени Національної спілки письменників України, обласні організації національних творчих спілок, літературно-мистецькі об’єднання, товариства, фонди та громадські організації культурно-мистецького спрямування із зазначенням короткої характеристики твору та його автора, а також критичні рецензії, відгуки тощо про твір із поданням трьох примірників.

Конкурс має міжнародний статус, тож здобувачі премій не обмежені проживанням  на території  України.

За рішенням журі присудження Премії передбачено двом або трьом  авторам.

Цьогоріч журі літературної премії імені Ірини Вільде очолить лавреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка Галина Пагутяк.

Вручення Премії та ознайомлення з книжками переможців відбудеться 5-го травня у презентаційній залі Львівської письменницької організації, в день народження видатної української письменниці Ірини Вільде.

Матеріали (прозові книжки) на здобуття Премії подаються претендентом або уповноваженою ним особою не пізніше 10-го квітня поточного року у Львівську обласну організацію НСПУ за адресою: 79006, м. Львів-центр, вулиця Соломії Крушельницької, 17, або «Новою поштою», відділення № 14 з приміткою: «На конкурс імені Ірини Вільде».  Контактні телефони:  097-575-43-57, 067-713-68-74.

Прес-служба Львівської обласної організації НСПУ