12 жовтня в Києві відбулася презентація книги відомого блогера і піаністки Марії Пустовіт «Сам ти Гендель». Книга про композиторів-класиків написана в легкій іронічній манері – приємне чтиво під чашечку кави або какао, яке точно відверне вас від повсякденності і підніме настрій! Повірте, це – витончений подарунок будь-якому цінителю музики і гарного почуття гумору!

Автор – Марія Пустовіт – особистість неординарна. Судіть самі: дівчина, яка отримала дві освіти – хореграфічну і академічну музичну! Але й цього їй було мало – вона почала писати есе про відомих композиторів і публікувати у своєму блозі. І це так сподобалося її читачам, що ця забава перетворилася в книгу.

Відомий музикант Михайло Казіник написав до неї передмову, в якій дуже «відмовляє» покупця читати книгу, інакше, той підпадає під чари Пустовіт і назавжди полюбить класику: «Звертаюся до розповсюджувачів цієї шкідливої книги: не відправляйте цю книгу в міста, де немає можливості почути прекрасну музику Гайдна і Бетховена, Моцарта і Баха (про них ця неймовірно приваблива чаклунка теж написала. І про Шуберта-Шумана написала. Та так, що самий закоснілий  безальтернативний попсяра тепер їх ніколи не переплутає! І про Шопена, і про Ліста! Нікого не пошкодувала. Навіть Брамса не пошкодувала! Хоча всім зрозуміло, що в музиці є три «Б» – Бах, Бетховен, Брамс. Перед ними взагалі потрібно на колінах стояти. І молитися під час звучання! Думаєте, Марія молиться? Ні в якому разі! Знущається як тільки може. Тьху ти! Цитувати страшно!»

Ось на такій високій ноті запрошуємо цінителів класики і та гумору поспілкуватися з книгою Марії Пустовіт. Наша рекомендація: осінній день + чашка вашого улюбленого напою + витончені і забавні історії.

Книга видана у нотному видавництві «Мелосвіт» www.melosvit.com.ua. Видавчиня  Стелла Красовська, художник книги – Аліна Гаєва (AlinaGaieva). Презентація відбулася в коворкінгу  Циферблат.

Марина  Степанська

.

5DS_7744_1

5DS_7746_1

5DS_7780_1