24 червня в стінах музею “Літературне Придніпров’я” було проведено черговий творчий захід “Мистецтво заради життя”. Цього разу до програми долучилися майстри Дніпра, зокрема Ольга Іващенко, Ніна Лагуніна та Ріна Черкашина – художниця з Харкова. Майстрині познайомили відвідувачів з технікою витинанки, бивійки, вощинових свічок, а також презентували авторські листівки та картини, які згодом поїдуть до Німеччини.

Упродовж заходу можна було насолодитися роботами учнів та працівників КЗО “Ліцей Синергія” Дніпропетровської обласної ради”, КЗВО “Дніпровська академія неперервної освіти” ДОР” та Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова.

Міні-книжкову толоку організували письменники Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України, зокрема, Еліна Заржицька, Ольга Рєпіна, Євген Безус. Також не тільки книжки, а і листівки, вишивку представила наймолодша членкиня НСПУ Катерина Дудар.

Творче об’єднання VivArt, яке представили письменниці Марія Дружко та Євгенія Яворська, поділилися своїми книгами та проектами для тих, хто пише. Один з них всеукраїнського масштабу і має на меті удосконалення письменницької майстерності в умовах літературного літнього табору.

Учасники заходу мали прекрасну нагоду послухати вірші талановитих авторів – Ірини Пасько, Марії Дружко, Анастасії Теплякової, прозу Євгенії Яворської. Окрасою заходу стали пісні у супроводі гітари від Вікторії Славінської та ЛалаЛєни. Творчий дебют відбувся у молодого авторського проекту “Хвиля”, де поезія поєдналася з фортепіано та скрипкою від Сніжани Білої, Євгена Лесіна, Олександра Архипова та Нікіти Кутового.

По завершенню гостя заходу, яка, на жаль, була змушена покинути рідний Маруіполь, виконала на фортепіано п’єсу, присвячену своєму місту-герою, нескореному Маріуполю.

Цей захід вчить не відкладати на потім і жити, творити далі, аби допомагати одне одному і нашим захисникам. Так вдалося зібрати 3114 гривні для майбутньої автівки нашим хлопцям та дівчатам і передано волонтерці, координаторці крутого проекту у Дніпрі “Слово на стіні” Анастасії Тепляковій.

Організатор заходу Сніжана Біла

290297