21 листопада в Бережанському районному будинку культури за участі священнослужителів, ветеранів АТО, ООС, волонтерів, посадовців, громади краю відбулися урочистості з нагоди повернення військовослужбовців військової частини А1461 м. Бережина із зони Операції Об’єднаних сил.

Із травня 2014 р. до травня 2018 р. військова частина А1461 у складі зведеного автомобільного батальйону брала активну участь у зоні АТО/ООС, виконувала бойові завдання на території Луганської та Донецької областей. Основним завданням було забезпечення підвозу боєприпасів та військово-технічного майна до військових частин. У 2018 році, після відновлення боєздатності, військовослужбовці продовжили виконувати завдання за призначенням, боронити суверенітет і незалежність нашої держави у складі Об’єднаних сил. За період виконання завдань на сході країни в/ч А1461 не зазнала бойових людських втрат. До 300 військовослужбовців отримали статус учасників бойових дій.

Священники поблагословили військових молитвою. Командир військової частини А1461, підполковник Володимир Велігоша привітав військовослужбовців із поверненням, подякував за сумлінне виконання службових завдань, зазначивши, що вони гідно виконали свій професійний обов’язок, а їхні приклади героїзму, доблесті, звитяги вписано в славетну сторінку історії військової частини.

Зі щасливим поверненням військових вітали також представники військ оперативного командування «Захід», військової частини, місцевої влади, побажали всім міцного здоров’я, добра, благополуччя, мирного неба над Українською землею, вручили від медалі «За службу Україні» та грамоти за сумлінне виконання службових обов’язків, зразкову військову дисципліну та у зв’язку із завершенням виконання завдань у 2018–2019 роках з відсічі ворога, стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях. Урочистості завершилися концертом, який для славних захисників підготували аматори творчих колективів.

Велика вдячність вам, дорогі захисники, за ваші героїзм, мужність, за те, що захищаєте Україну, наш народ і своїм прикладом показуєте, як потрібно боронити державу. Бережанський край і вся Україна пишаються вами!

Тетяна Бідзіля, м. Бережани.

77