Олександр Клименко. Весь цей літературний джаз: есеї та інтерв’ю. — Брустурів: Дискурсус, 2017. — 200 с.

Нова книжка Олександра Клименка «Весь цей літературний джаз» — це роздуми про життя і мистецтво, мораль і політику, про естетичні та філософські завдання, які розв’язуються у творчості. Одне слово, про all that jazz. Назву книжки інспіровано фільмом Боба Фосса «All That Jazz», дизайн — оформленням платівки «Bags’ Groove» Майлза Девіса.

Як зазначає у передмові Володимир Базилевський, книжка Клименка є логічним продовженням його попередньої праці — збірки літературно-критичних есеїв та інтерв’ю «Від не-початку і до не-кінця». «Весь цей літературний джаз» — інтелектуальна подорож територією літературно-музичної синестезії. Подорож у напрямку світоглядного перехрестя, де творчість урівнюється з життям, де роль письменника означає бути людиною не лише у часі написання твору, а й у повсякденному житті. Книжка містить есеї та інтерв’ю з відомим письменником.

Олександр Клименко (нар. 1970) – письменник, музикант. Автор книжок «Supraphon» (2006), «Коростишівський Платонов» (2010), «Від не-початку і до не-кінця» (2013), «Прихована фортеця» (2014), «Про дерева і левітацію» (2017). Твори перекладалися чеською, польською, російською, білоруською мовами. Лауреат декількох літературних премій.