Опираючись на результати міжнародного розслідування по МН-17, Україна та міжнародні партнери мають довести у суді та покарати тих, хто перешкоджав слідству, а також мародерів. У цьому впевнений лідер Руху «Справедливість», екс-керівник СБУ Валентин Наливайченко.

Україна має в суді довести дві важливі речі, наполягає політик. «Перше: злочинне перешкоджання всьому світу, насамперед – Україні, з боку терористичних організацій ДНР та російських агресорів чинилося з перших хвилин катастрофи. Ми маємо покарати винних в цьому», – впевнений Наливайченко.
Ще одне кримінальне провадження має бути відкрито проти мародерів. «Є відеодокази, фото. Мародери розтягували все: від косметичних засобів до особистих речей загиблих. Хизувалися цим у соцмережах, у тому числі, – і керівники так званої ДНР. За це мають бути засудженні в українському суді», – наполягає лідер Руху «Справедливість».
Це – два жахливі нелюдські злочини, страшні фрагменти, які є складовими терористичного акту 17 липня 2014 року. «Територія скоєння злочину, в якому загинуло 293 людини, 80 з яких діти, – це Україна. Тому покарати винних мають саме українські суди», – впевнений Валентин Наливайченко.

105739