Представники з Європи і декотрі вітчизняні яничари-заробітчани лобіюють можливість виготовлення в Україні біопалива на базі вирощування ріпаку на великих площах, що я категорично заперечую. Про це заявив народний депутат фракції “Блок Петра Порошенка” Олег Барна на своїй сторінці у Facebook.

“Родючі чорноземи потрібно використовувати за Божим основним призначенням – вирощуванням хліба, продуктів харчування, а не для вирощування сировини для палива. Тому на цінних українських землях має вирощуватися високоякісна пшениця, котру, як й інші сільгосппродукти, ми можемо продавати досить дорого, і на ці кошти купляти значно більше автомобільного палива. Ріпак як культура дуже виснажує землю, про що я наголошував на зустрічі з іноземними інвесторами. Слухаючи поради інвесторів, потрібно спершу думати про Україну, про рідну землю”, – зазначив Олег Барна.

Політик наголосив, що українські науковці розробили ряд цікавих винаходів, енергозберігаючих проектів і ефективних енергоустановок, котрі потрібно втілювати в життя. “В першу чергу, їх необхідно використовувати за рахунок саме інвестиційних коштів, а не закуповувати іноземне обладнання та установки задля розвитку саме вітчизнянного виробництва та створення додаткових робочих місць. Як кажуть: “Свій до свого по своє!”. Думаючи повсякчас про інтереси країни, ми дбаємо, перш за все, за майбутнє наших дітей! Слава Україні!”, – написав народний депутат Барна.