«Поезія без укриття» – це дійсно та антологія, яку неможливо читати спокійно. Вона викликає цілий феєрверк емоцій: від ненависті й люті до ворогів-рашистів до розчулення й глибокого співчуття до постраждалих і загиблих у війні.

Саме такі емоції 15 липня в Літературно-меморіальному музеї Карпенка-Карого викликали кропивницькі поети, твори яких ввійшли до цієї антології – книги антивоєнних віршів. Адже митці вперше спробували себе в ролі акторів-аматорів під час виконання перфомансу «Озброєні словом». До глядачів говорили Любов, Віра, Надія, Правда, Не-весна, Життя, Тривога і, нарешті, саме Слово, яке стало Поезією. Поезією без укриття…

Це було не просто емоційно. Перфоманс відбувався феєрично, глибоко, урочисто.

Не випадково автори «Поезії без укриття» обрали для показу перфомансу саме садок корифеїв першого професійного українського театру, що на території Літературно-меморіального музею Карпенка-Карого. Адже саме там свого часу ставили свої перші постановки відомі актори.

Тож нехай це Слово, ця Поезія пишеться, читається, доноситься до людей багато років під мирним небом України-переможниці.

Оксана Буянова

29305902

293