Ось так з любов’ю та шаною назвали новодністровці, земляки та шанувальники творчості незабутнього Івана Семеновича Нагірняка, чиє 70-ліття, на превеликий жаль, уже лише на відстані Вічності, родинним колом зустріли у день його народження, 25 березня, відвідавши могилу славного земляка, поклавши квіти біля меморіальної дошки на Будинку народної творчості та дозвілля «Молодіжний», об’єднавшись перевеслом шани на пам’ятному вечорі у міському історичному музеї.

Ініціатори й ведучі зустрічі, директор музею Галина Разгонюк та незмінна ведуча чи не усіх творчих і ювілейних вечорів свого наставника Інна Гончар кожним своїм словом налаштували присутніх на сердечну атмосферу вдячності й любові, шани і наслідування життєвого прикладу відданості рідній землі і людям, з якими ввіряв себе слову наш Іван Семенович – член Національних спілок письменників та журналістів України, Почесний житель с. Ломачинці та м. Новодністровськ, володар Почесної відзнаки Національної спілки письменників України, Лауреат літературних премій імені Михайла Чабанівського, Сидора Воробкевича, Дмитра Загула, Фонду пам’яті журналіста Григорія Шабашкевича; дипломант Всеукраїнських літературних конкурсів «Коронація слова» та сучасних радіоп’єс, літописець людських доль та історії Дністровської ГАЕС, автор 20 книг і 1 брошури та ще трьох готових до друку рукописів книг.
Крізь палахкотіння розхвильованої свічі та неприховані сльози упродовж більше 2-х годин звучали спомини любої дружини й подруги та порадниці Євгенії Семенівни Нагірняк, онуків Стефана та Насті Нагірняків, рідних, близьких, друзів і колег, поезія та новели, пісні на слова знаного земляка у виконанні шанувальників його творчості, численні присвяти від місцевих поетів, а головне, завдяки збереженим у музеї архівним матеріалам, – відеострічання із дорогим серцю Іваном! Як же то до болю було щемно і радісно — незважаючи на невмолиму навічно розлучну відстань знову побачити й почути нашого дорогого усміхненого вусаня!
Саме під час цього щемного в унісон із печаллю ювілею Інна Гончар запропонувала зібрати авторські присвяти земляків Івану Семеновичу Нагірняку, аби згодом видати збірку такого щирого поетичного мережива як данину любові й гідного пошанування справжнього майстра СЛОВА.

Інна ГОНЧАР
Фото Володимира ЖУКА