У Дніпропетровській обласній бібліотеці для дітей відбулась творча зустріч читачів з членкинею НСПУ, журналісткою, практикуючим психологом, літературним та арт-критиком Ольгою Рєпіною.

Директор бібліотеки Ольга Прокопович-Ткаченко привітала Ольгу Рєпіну  з ювілейним днем народження, подякувала за багаторічну співпрацю з бібліотекою, побажала нових творчих досягнень.

В атмосфері діалогу піднімались питання про професію письменника, відданості їй, бажання самовдосконалюватися й саморозвиватися протягом життя, не боятися змін і бути відкритими до них. Пані Ольга розповіла про свої книги, які присвячені проблемам підлітків, соціалізації дітей, формування в них позитивного світосприйняття, розуміння себе.

Читачі – підлітки – були настільки зацікавлені висловленими позиціями авторки, що поставили багато запитань, цікавились особливостями письменства на складні теми виховання особистості в сучасному світі.

Спілкування не вичерпало всіх питань, що хвилюють читачів. Тому сподіваємося на подальші зустрічі з письменницею та створення літературної студії в бібліотеці  для творчої молоді.

А ще – дякуємо Ользі Рєпіній за щиру, цікаву зустріч та бажаємо їй творчої наснаги, яскравих  сюжетів, чекаємо на нові книги.

Довідково:

Рєпіна Ольга Геннадіївна – членкиня НСПУ та НСЖУ, літературний та арт-критик, психолог. Народилась і постійно живе у м. Дніпро. Має дві вищі освіти – «Геофізика» та «Психологія».

Жанри, у яких вона працює: казки та історії для дітей різного віку, повісті, романи, критичні статті, наукові дослідження з психології творчості.

Авторка роману «Матадор» (2014, Канада), дитячих книжок «Діткам на дрімки» «2014, м. Дніпропетровськ), «Трихи та мнихи» (2016, м. Харків) тощо, книг критичних есе «Наш засіб Макропулоса» (2015, м. Харків), з психології художньої творчості «The Colored Bridge over the Divide» (2016, Харків), повісті «Світло не в моєму вікні» (2017, Київ), роману «Не возвращайтесь» (2017, Видавництво електронних книг Strelbooks), роману «Нормандская тетрадь Франсуа Тарпи» (2018, Харків), роману «Вбити Антиципатора» (у співавторстві з Е. Заржицькою) (2018, Луцьк), дитячої повісті «Люба Елен із Бріджсвіла» (2018, м. Харків).

Має 77 наукових публікацій, у тому числі посібники та підручники. Співавтор понад 20 альманахів та колективних збірників, у тому числі електронних

Дослідниця дитячої літератури. Членкиня Всеукраїнського Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва (з 2013).

Тетяна Дороніна