Артисти з 8 країн візьмуть участь у першій  Українській Бієнале Цифрового та Медіа Мистецтва

Цієї осені у Києві відбудеться інноваційна культурна подія — перша Українська Бієнале Цифрового та Медіа Мистецтва за підтримки Українського культурного фонду, посольства Іспанії в Україні та Іспанської Агенції з розвитку (AECID). Проєкт дає учасникам  можливість  бути почутими експертами з 8 країн, та глядачами — з цілого світу. Всі роботи будуть презентовані у віртуальному форматі на міжнародній інноваційній комунікаційній платформі.

Виставка відбудеться у жовтні, а зараз відкрито OPEN CALL (посилання), що запрошує до участі українських митців сучасного діджитал та медіа-арту, а також тих, хто працює із NFT мистецтвом. Встигніть подати свою заявку — кількість місць обмежена.

“Бієнале пройде з темою «30 років свободи», що осмислить стан незалежності українців та феномен свободи людини в еру постковіду через сучасні діджитальні форми мистецтва та презентує погляд зсередини (з України) та ззовні (в Україну) через залучення міжнародних митців, міжнародного куратора та інтернаціональної відео арт програми” – каже Валерій Коршунов, куратор Української Бієнале Цифрового та Медіа Мистецтва.

До експозиції приймаються цифрові та медіароботи, створені в межах головної теми — «30 років Свободи»: інсталяції, відео-арт, NFT, VR-експонати. Якщо вам складно обирати, можете подати до розгляду в участі кілька своїх робіт, які потенційно можуть стати символами незалежності України та свободи українців.

У своїй роботі ви можете виразити все, що вас хвилює, до чого ви небайдужі, що вам болить і чим ви щиро пишаєтесь. Українська свобода формувалася роками, її фіксують знакові події, такі як Революція Гідності, Майдан, Рух після Чорнобильської катастрофи. Ви можете розповісти світові свою історію, взяти рупор до рук і стати голосом своєї Батьківщини. Будьте певні: тут вас почують.

Медіа та цифрові технології змінюють наш світ. Міжнародна пандемія COVID 19 продемонструвала, що держави здатні порушувати права людей, гарантовані їм Конституцією, шпигувати за їх пересуванням через мобільні додатки, карати за свободу слова. Корпорації продають особисті дані рекламодавцям та службам безпеки. Поява «Людини цифрової» несе і свободу, і небезпеку, тому сьогодні саме ви — діджитал та медіахудожники — можете, як ніхто інший, дослідити рівні свободи держави, суспільства та кожного з нас сучасною мовою.

Впродовж двох тижнів на виставці будуть презентовані роботи митців з України, Іспанії, Польщі, Німеччини, Італії, Тайваню, Латвії та Японії. Всі вони будуть присвячені незалежності та розвитку українського суспільства, водночас вони продемонструють розквіт сучасних технологій, їхні можливості, силу та красу.

Програму доповнюють міжнародний форум, зустрічі та обговорення актуальних тем сьогодення, які висвітлюють проблеми, здобутки, напрямки, цілі, внутрішні та зовнішні процеси, що наразі відбуваються в Україні та світі.

Ukrainian Biennale of Digital and Media Art — важлива інтелектуальна подія за участі експертів із 8 країн світу. Вона технологічно адаптована для проведення в умовах навіть суворого локдауну. Завдяки сучасному антиСOVID формату, виставка відповідає всім карантинним вимогам і включає різноманітні онлайн та офлайн заходи: міжнародний Форум, аудіовізуальні перформанси, освітні заходи, презентації, спілкування з провідними культурними діячами.

Експерти від України та організатори виставки: Валерій Коршунов (засновник проєкту ARTEFACT), Юрій Лех (куратор фестивалю MADATAC), Світлана Коршунова (виконавчий продюсер).

Для подачі заявки необхідно заповнити форму до 5 вересня 2021 року, 23:59 за київським часом. Заповнити форму: http://www.digitalculture.in.ua/#opencall 

До 10 вересня 2021 року серед обраних заявок куратори оберуть 10 робіт, які будуть представлені на Бієнале Цифрового та Медіа Мистецтва у 2021 році. 

Контакти та соціальні мережі проєкту:

https://www.FaceBook.com/UkrainianBiennale