Минулої неділі в Чорткові відбулася театралізована Хресна дорога, яку організувало Товариство Українських Студентів-Католиків (ТУСК) “Обнова” м. Івано-Франківська.

Дійство розпочавшись від праматірної дерев’яної церкви Вознесіння Господнього, пройшовши через все місто й завершившись перед катедральним собором Верховних Апостолів Петра і Павла.
Вірні районного центру, а також із навколишніх сіл, мали можливість співпереживати з «обновлянами» над євангельськими подіями двотисячолітньої давності: Христових мук та смерті, які переніс Спаситель за відкуплення кожного із нас, осмислити сенс людського життя, відчути душевне піднесення, духовний посвіт тощо.
На Хресну дорогу також завітав правлячий архієрей Бучацької єпархії Кир Димитрій (Григорак). Владика поблагословив початок дійства і наголосив, що ця Хресна хода стане доброю можливістю призадуми над Страстями Христовими, спонукає до ревних молитов, очищення від суєти і чорноти буднів. В ній нам буде простіше уявити, які страждання переніс Ісус задля нашого спасіння.
Театралізоване дійство показало дещицю того, через що довелося пройти Спасителеві. Безперечно, було дуже приємно чути слова вдячності від жителів, та найбільшою подякою було їхнє сприйняття цього дійства та щирі сльози на очах. Мета театралізованої Хресної дороги дати людям змогу задуматись над муками та страстями Ісуса, уявити як Богочоловік страждав задля нашого спасіння.
Учасники Хресної дороги мали змогу задуматись над власним життям і усвідомити, що кожен удар батогом, кожна тернина у вінку Ісуса є наслідком наших гріхопадінь.
Майстерна гра акторів зворушила чимало людей, адже виконавці намагалися якомога краще відтворити події, які відбувались за часів земного життя Ісуса Христа. Напевно не одна людина пройшовши цією ходою відчула бажання покаятися у вчинених гріхах.
На завершення до всіх присутніх звернувся Бучацький єпарх, висловивши вдячність всім людям, які не залишилися байдужими і пройшли слідами Ісуса, провели Його на гору Голгофу та стали свідками Христових мук.

5IwGnnIvMOg

8AlP8lrNq2k

9XC8-TAwSkQ

b7ckxK6h2l8

BRpNoiM-Xo4

D1Qdn0GPQEg

er3LSwxxh9w

I96xt6mCZ_o

IYc8AH44IQ4

KrrrdzMSSRQ

mqebyiUF_Hc

NFjecP_Yl8E

q3-fzhRxHgw

Ta4CUbcpsYE

UL6LUrQd3y0

vhGRX44j04c

yQL6IOBBO24