Відповідно до Закону України «Про звернення громадян», Закону України «Про доступ до публічної інформації» Чортківською окружною прокуратурою проводиться розгляд звернень громадян та запитів про доступ до публічної інформації.

З метою запобігання поширенню коронавірусу COVІD-19 у Чортківській окружній прокуратурі, на час дії карантину тимчасово призупинено проведення особистого прийому та обмежено допуск до адміністративних будівель прокуратури.

У Чортківській окружній прокуратурі наявна скринька для звернень, яка знаходиться ліворуч від вхідних дверей. Там Ви можете залишати свої заяви-звернення, які будуть розглянуті черговим працівником, та інформація щодо їх розгляду буде надіслана Вам на вказану у зверненні адресу

У прокуратурі функціонує телефон гарячої лінії: 03552-2-13-43 де громадяни можуть отримати консультацію з питань, що належать до компетенції органів прокуратури.
Окрім того, згідно статті 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» запити на інформацію можуть подаватися на вибір запитувача в усній, письмовій чи іншій формі (поштою, факсом, телефоном, електронною поштою (zvern.chortkiv@tern.gp.gov.ua). Запит може бути індивідуальним або колективним. Письмовий запит подається в довільній формі. Приймання запитів та надання доступу до публічної інформації проводиться у приміщенні Чортківської місцевої прокуратури а також у підпорядкованих відділах. Робота із запитувачами інформації проводиться у робочий час.
Також громадяни можуть звернутися з електронним зверненням за ел. адресою (zvern.chortkiv@tern.gp.gov.ua). Відповідно до вимог ст. 5 Закону України «Про звернення громадян» електронне звернення може бути надіслане заявником з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).
У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.

 Прокурор прокуратури

Роман Маржан