Майже 70 найрізноманітніших авторських робіт 21 працівника було зібрано 18 травня на однойменній виставці з нагоди Всесвітнього дня вишиванки, у душевній гармонії днів матері та сім’ї, котрі нещодавно дарували тепло кожній родині,– атріум Дністровської ГАЕС заряснів дивовижно-принадними барвами рукотворної краси.

На запрошення організаторів на виставці представлені також і авторські роботи новодністровського художника Олександра Гуцула.

Зважаючи на те, що нинішнього року ця дата співпала із Днем боротьби за права кримськотатарського народу та вшанування жертв депортації кримських татар 1944 року, хвилиною мовчання персонал пом’янув усіх загиблих.

Підтримавши традицію відзначати щороку у третій четвер травня День вишиванки, котру запропоновала одна зі студенток факультету історії Чернівецького національного університету ще у 2006 році, працівники філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» одягли вишиванки, долучившись до гарної ідеї популяризації української культури і звичаїв наших предків.

Українського колориту додали усім цього дня і талановиті солісти Новодністровська: гарну святкову програму міського відділу культури представила ведуча Аліна Кирилюк за підтримки звукорежисера Віктора Паламарчука, а свою творчість подарували і вразили яскравими кольорами вишиванок вихованки вокальної студії «Сопрано» під керівництвом Тетяни Данилюк Аня Цимбалюк, Олександра Жарюк, Юліан Беженар та Ольга Нікуліца, Марина, Ігор та діти Даша і Олександр Цибульські, а також учні музичної школи Валентина Бесараба, Оля Худиківська та Ілля Юрчак і працівник філії Георгій Остафій.

Від імені керівництва та колективу філії сердечну вдячність за подаровану насолоду висловив гостям головний інженер Анатолій Жук, побажавши усім творчого натхнення і нових зустрічей на Дністровській ГАЕС. Разом із головою профкому Людмилою Маниляк вони вручили артистам солодкі подарунки. Анатолій Павлович також сердечно подякував колегам, хто своїми рукотворними роботами зробив цю днину яскравою і незабутньою.

Із особливим піднесенням великою вишиваною родиною гідроенергетики Дністровської ГАЕС завершили цю мистецьку зустріч гарною фотосесією на згадку про хвилини душевного єднання в обіймах кольорів української вишиваної краси.

Інна Гончар, фахівець зі зв’язків з громадськістю філії

Фото Олександра Місюрка та Сергія Фігурського

.

IMG_2610

IMG_2614

IMG_2615

IMG_2620

IMG_2621

IMG_8149

IMG_8151

IMG_8152

IMG_8158

IMG_8161

IMG_8181

IMG_8190

IMG_8191

IMG_8241

IMG_8253

IMG_8257

IMG_8265